JOHNY115: Díky, žes to vyslovil :)
Vím, o čem mluvíš, a ano, jsem přesvědčená že je to určitej druh reálný hodnoty "odolnosti" vědomí člověka.
Je to dáno mnoha věcmi. Do určité míry je to dáno konstitučně, tedy vrozené. Lidé určitého typu jsou k vlivům na vědomí citlivější než jiní lidé, a nejrozumnější, co mohou udělat, je uvědomit si to a zařídit se podle toho (tj. např. přijmout fakt, že některé hrubé vlivy pro ně jsou nebezpečné nebo nevhodné).
Ještě víc o tom ale podle mě rozhoduje to, jak moc jsi v rovnováze, vycentrovanej, uzemněnej. A to je o tom, jak žiješ a myslíš.
Doporučila bych ti ájurvédu, systém indické medicíny. Doporučuju pořád ;))), ale to proto, že je to fakt dobrá věc, a pro tohle fakt k věci.... Je to systém, který rozděluje lidi do typů, podle toho, jak moc se v nich projevují tři základní energie. Podle toho, která u tebe převládá, jsou pro tebe určité činnosti, substance, potraviny, podmínky, atd. spíš prospěšné nebo spíš destabilizující. Jednoduše, abys byl v rovnováze, potřebuješ podporovat to, čeho v sobě máš málo, a neposilovat ještě víc to, čeho už máš nadbytek....
Jsem na tom podobně jako ty s velmi výraznými reakcemi na některé věci, a učím se pozorovat, co, jak a proč, a zařídit se podle toho. Právě ájurvéda mi v tom nesmírně pomohla, ledacos, co se děje, začalo konečně dávat smysl :)
Co se týče té neodůvodněné amnézie po alkoholu, to může být příznak nějakého závažnějšího energetického problému. Na tvém místě bych se absolutně vyhnala alkoholu a vyhledala pomoc nějakého celostně orientovaného lékaře nebo terapeuta a také kvalifikovaného šamana. K tomuhle doporučení mám důvody, viz. případně pošta.
držím palce ve zkoumání a měnění :)