JRXD: Začínám se tě bát:)) Šenberger byl můj vedoucí diplomky, chudák... Jeho svěřenci mi byly oporou a moc mi pomohli. On je taky zlatý člověk, byl na mne moc hodný. A dělá výborný guláš. Byl si někdy na historické tavbě? Jinak od tej vašej společnosti mám zprávu z Kurzu pro taviče litin, použila jsem z toho něco v diplomce.
Takže ty jsi absolvent ze sedmnáctého patra?
Pokud jde o EOP, tak je mi jasné, že mrtě problémů bude s technikou. Když jsem si pokoušela představit jenom to, jak někdo vymýšlí způsob, jakým vytvořit oblouk v peci, aby materiál izoloval, regulace posunu elektrody a navržení víka, tak mi to přišlo hrozně složité.
Spotřeba podle toho co oíšeš vychází zhruba stejně na indukční peci, 600kWh/t. Dozvěděla jsem se ale další důležité informace, že spotřeba elektriky se dá regulovat velikostí pece, kusovitostí vsázky a zvolením režimu.
No a to by mne zajímalo, jak je to s životností kyselé vyzdívky v EIP pro litinu. Nikde jsem nenašla konkrétní čísla a prý se v nějaké EIP opravuje po 80ti tavbách, což pro některé znamená málo.