• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GATTA_NERAlékaři, medici a jiná havěť
    DIVA
    DIVA --- ---
    POTVORA: díky. způsobila jsem si to pohybem v chladu. práce s kladivem venku, mrzlo, nebyla jsem rozhýbaná a rozehřátá. zvažuju zítra navštívit aquapark, masáž teplou vodou pod tlakem z trysek.. ale nevím jestli to není hloupost
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    DIVA: ahoj, takhle na dálku je to obtížné radit, ale pokud jsi si záda zablokovala spíš pohybem (leknutí, vyndavání věcí z auta) tak teplo (suché), klid, příp. v pondělí si nechat záda odblokovat rehabilitačním doktorem, pokud je to spíš od prochladnutí, nástup bolestí byl pozvolný, tak teplo platí taky, ale je možný to ŠETRNĚ rozhýbat (spinální cviky)
    DIVA
    DIVA --- ---
    čau, potřebovala bych poradit se zády. zablokovaná páteř: je třeba se šetřit a pokud možno se nehýbat blokovaným způsobem? nebo naopak protahovat a pokoušet se rozhýbat zatuhlá hejblata.. dík moc
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    No, cloveku je z toho fakt smutno... a nejhorsi je, ze nejaky zlepseni hned tak na obzoru videt neni. Kdyz jsem zacinala studovat, tak nasi rikali: nez dostudujes, tak to bude lepsi... dostudovala jsem a bylo/je to jen horsi. Nedelam v Cechach, ale porad se nemuzu zbavit pocitu hrozne nespravedlnosti, ktere se cloveku po sesti letech studia u nas dostava. A tim nemyslim jenom financni, ale i vztahy na pracovisti, moznosti osobniho rozvoje a celkove. No, nebudu sem dale vylivat svou vlnu "optimismu"... Vsem preju hodne zdaru!
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    GATTA_NERA: jo, zrovna v mateřském klubu to přeci bylo, "ale? lékaři že mají nízké platy?"
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PTACOPYSK: jenže lidi si myslí, že se k nám dostane dost a poplatky nám jdou do kapsy že?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MIMISEKU: přesně tak, třeba zdravotnictvím protéká velké množství peněz a mnoho z toho se rozkrade, a lékaři, sestry a další zdravotnický personál toto sponzoruje ze svých platů :( není to o tom, že ve zdravotnictví by peníze jako takové nebyly
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    PTACOPYSK: kdybych měla dělat za tabulkový plat, tak asi raději začnu podnikat, pečením štrůdlu a vyšíváním bych se uživila víc :D no je to tristní.. a jsem ráda, že dělám to co dělám.
    GATTA_NERA: to je fakt, otroctví systému a vyděračství.

Nejhorší je to, že na vás a jiných se šetří kvůli korupci státních zakázek a rozkrádání, a zatímco viníci vesele užívají dále, občan chudne. Občas vzdychnu: ať sakra seberou ty drahý vojenský mise z Afghínistánu a přidaj těm zdravotníkům a učitelům, doma bída a venku terno.
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    TARI: děláš dobře....:)
    my doktoři jsme byli nejednotní a nikdy se moc neozvali, když osatní stávkovali, teď najednou s tím mají ostatní problém.
    Já přemýšlím co budu dělat mimo zdravotnictví
    TARI
    TARI --- ---
    tak někdo ten sobec být musí. A každý se pochopitelně cítí v právu. A tady nějak nevidím výraznou vůli k dohodě, neb, jak jsem četla, škrty v rozpočtu jsou potřeba a bude to tak, vem kde vem. Což následně vyvolá příslušnou reakci a já si jdu radši už předem zařizovat místo někde venku..
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    PTACOPYSK: no právě, ale vyhnout s ejim nemůžeš, protože jsou povinné a bez nich bys nevyžil :/ K tomu ne všude mají náhradní volno, já např. ne, řešeno, v rozporu se zákonem, dvěma smlouvami.

Někteří lidé se vztakají, že si je bereme jako otroky do stávky, ale nikdo nevidí, že lékař v nemocnici před atestací je otrokem systému
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    k tomu tedy navíc služby (na pracovišti, kde teď jsem, je to 110 Kč hrubého za hodinu), tomu říkám fakt terno :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Kolik si vydělají lékaři

Lékař čerstvý absolvent
    12. třída bez praxe
    Současný tarifní plat 18 790 Kč
    Budoucí tarifní plat 16 100 Kč
    Pokles platu 2 690 Kč
    Pokles platu v % 14,3

Lékař čerstvě po atestaci
    13. třída, praxe do 6 let
    Současný tarifní plat 22 770 Kč
    Budoucí tarifní plat 17 500 Kč
    Pokles platu 5 270 Kč
    Pokles platu v % 23,1

Plně kvalifikovaný lékař (primář)
    14. třída, praxe nad 32 let
    Současný tarifní plat 33 240 Kč
    Budoucí tarifní plat 19 220 Kč
    Pokles platu 14 020 Kč
    Pokles platu v % 42
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MIMISEKU: za prvé to není o 10%, ale u některých až o 40%, za další atestovaný lékař v nemocnici by mohl dosáhnotu alespoň průměrného platu v ČR, ne?
    http://www.mladilekari.com/wp-content/plugins/downloads-manager/upload/Stupnice_platovych_tarifu%20II.pdf - nynější tabulky před snížením
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    MODE3: ve státním škrtaj 10% a řve se na to, ale že v soukromém sektoru se běžně a už dávno škrtá 15% a neřve se, každý rád že práci vůbec má, o tom se nemluví. Zhýčkanost jistotami u státňáků.
    Až se jednou změní systém, určí standardní péče na pojištovnu a nadstandardní za cash nebo pojištění navíc, pak bude i na ty vyšší platy lékařů.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    CORNELA: kouknu jestli mi zbyla, ale tuším že už jsem prodala :/
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj. Doufám že nebudu úplně OT ale nemáte někdo tip kam na rehabilitaci v Praze? Mám od doktora už delší dobu potvrzeno že mám lehčí skoliozu a v poslední době mě často bolí kyčle. Sháním někoho kdo mě hned totálně nezláme abych mohla fungovat i další den ale zároveň aby to pomohlo. (Naposledy sem po zdravotni masazi nešla ani do prace jak mi bylo :D ) Ráda bych někoho alternativnějšího, trpělivýho, a hlavně profesionála ve svém oboru. Nejraději bych někde v centru (Karlák, Václavák, Masaryčka, Anděl) ale když bude dobrej tak sem samozřejmě ochotná dojíždět dál.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Ahoj,

potřeboval bych si prosím o něčem promluvit s nějakým chirurgem v poště...

Děkuju předem za pomoc.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    CORNELA: Nee, me to nevadilo, ja bych jim souhlas dal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam