• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PIZI: fer, hodte to na nastenku. heinleina uz sem taky poresil.
    PIZI
    PIZI --- ---
    aha, tak asi ne sem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    TADEAS: dej si filtr. Odkaz jsem tu daval.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    jestli mate ethical slut, pripadne toho henleina v pdf, pls nahodte.
    KOKES
    KOKES --- ---
    OMI: v pánovi je kus básníka:-)
    OMI
    OMI --- ---
    PIZI: No já nevím, mně se to povedlo. Teda ve dvou. Jsem línej taktizovat a plánovat, co bude, až nebude.
    Ale je věcí každého soudruha, jak se postaví k úkolům pětiletky...
    KOKES: Já tomu tady rozumím zatím tak, že kecáme, kecáme a čekáme, až přijde někdo, kdo nějak k tematu rozproudí debatu.
    KOKES
    KOKES --- ---
    možná by bylo dobré blíže specifikovat, o jakých druzích vztahů konktrétně mluvíme, záběr je dost široký a zdá se mi, že občas každý mluví o něčem jiném:-). Nepomíjivý vztah je výhodný třeba pro děti, protože mají jistotu rodiny.U ostatních lze uvažovat o pomíjivém vztahu ve smyslu, že jeden nebude druhého nutit. Ideální by řekněme bylo, kdyby člověk volně vstupoval do vztahu tak, jak zalíbení vzniká(partneři přicházejí/odcházejí). Tohle ale v sobě nese riziko osamělosti, které někteří neunesou, nemají ten pocit jistoty.
    Jediné, co brání vícepartnerským vztahům je žárlivost, touha mít někoho plně pro sebe, nebo nedozrálost, jak píše NUFINKA:
    Dost taky dělá veřejné mínění, někteří lidé si to prostě nemohou dovolit, ač by jinak mohli..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: no taky nepocitam s tim ze by nejaky vztah mohl byt na furt. Nevim jestli je to tim ze si uvedomuju vlastni nedokonalost a kdo by se mnou vydrzel na furt, ale za druhy... ja jsem dost chaotic a radeji mam zmenu nez stagnaci.
    OMI: to je sice hezky ale ne kazdy to ma hozeny stejne. A mluvit u konsezualnich vstahu o tom co "je normalni" a "neni normalni" je imho blbost.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OMI: Jenomze vztahy u kterych bys mel jistotu ze nebudou pomijive neexistuji. Vzdy musis s pomijivosti pocitat. Neexistuje neco, co by zajistilo nepomijivost vztahu.
    OMI
    OMI --- ---
    PIZI: Nezdržuju se úvahama o pomíjivých vztazích. nezajímají mne takové.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OMI: To je podle me ten chybny predpoklad, ze to musi byt na furt.
    OMI
    OMI --- ---
    Když vono j eněkdy těžký najít jednoho člověka, se kterým si člověk sedne. Lehne. Vydrží. Nepokouše se.
    Kolika lidem se to nepovede nadosmrti.
    A teď najít takový lidi dva a zároveň aby si i oni sedli. A lehli.
    ...při pohledu na statistiku se men zmocňuje beznaděj...
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    K otazkam v zahlvi - ano, ano, jak pro koho :-)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    PIZI: to bude tim, ze zarucene nemas nikdy nic a zda se ze narozdil od vedlejsiho klubu o sexu ve trech tady nad tim aspon nekteri uz opravdu dumali

Poly vztahy je treba opecovavat jako jakekoliv jine, navrch je tu vetsi tlak na kompatibilitu a vztahovou dospelost jednotlivych jedincu - ze zkusenosti vlastni i blizkeho okoli ve valne vetsine pripadu podobne vztahy zhynou na tom, ze si nekdo neco myslel nebo zacal citit jinak

MACATA_PRDELKA: :-)

VANEK
    VANEK --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jak dlouho už jsi na Nyxu? :-)
    OMI
    OMI --- ---
    MACATA_PRDELKA: a přitom pokud v tom máš letitou praxi, seš jediná, kdo k tomu má opravdu co říct. Tak si vyber, mně by to kupříkladu zajímalo.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    CROME: Když tahle diskuze začala, zaujala mě, ale čekala jsem, v co se vyvine. Byla jsem ve vztahu 3 lidí delší dobu. Zvažovala jsme, zda přispět. Ale ne, sorry, zde nechci odhalovat tak osobní věci, které si debata o tom nutně vyžádá.
    CROME
    CROME --- ---
    MACATA_PRDELKA: dekuji za opravdu vecny prispevek do diskuze. Dalsi...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: Lide obecne asi ne. Ale verim tomu, ze podu bys zila v nejaky fungujici intimni skupince, mohlo by ti to pomoct nachazet vic krasy v nekterych lidech, v tech blizkych, duveryhodnych....proste krasnych :)

To je docela zajimavy tema....v kazdy dusi hluboko je krasa, ale treba lidi, co me opravdu pritahuji, je urcita omezena skupina, a spousta jinych, i treba pode bezne spolecnosti "krasnych" me nepritahuje, a prijde mi to tak uplne presne v poradku. Na druhou stranu muzu cloveka mit rada a muzem zit nejakej druh blizkyho pratelskyho ci jinyho stavu, i kdyz mi fyzicky moc hezkej nepripada....staci aby tam byla urcita jiskra pocitu sdileni a vzajemne dobrejch umyslu, coz je taky kousek krasy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam