• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    No, neberte to vážně, najeďte si kurzorem na poslední větu ;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRONEMA: atomin. taky nerozumim :D

btw. jedu dvě vs jeden a je to podivné, první zkušenost v životě; 3 svišti,
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: super, pouziju...
    YMLADRIS: hm, o tom zauvazuju pokud to nepujde timhle zpusobem... zas bych radeji aby prekladali lidi kteri nemaji problem s tim napsat mail.. takovej vstupni filtr...
    ATOMINATOR: tohle nechapu..... fascinuje me ta netoleracne lidi co se tvari tolerantne.. uchylove mi rikaji ze jsem stetka protoze jsem poly a tady si poslechnu ze jsem nevyrovnana protoze jsem uchyl....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ATOMINATOR: ano, neprimo souvisi tak trochu, protoze oboji, polyamoty i BDSM prekracuje nejaka tabu a normy a vubec o tom uvazovat asi zaujme pouze "otevrene" jedince (ve smyslu early adopters ;-), ze jim nevadi ze delaji neco z pohledu majority "nenormalniho")

te poznamce o pausalni nevyrovnanosti BFSM lidi nerozumim, nejses sam nejakej nevyrovnanej? ;-)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    YMLADRIS: přímo nesouvisí by se dalo přeložit i jako nepřímo souvisí

Slovo přímo bych proto vyškrtl, aby to nesvádělo k této interpretaci, protože polyamory podle mě není nic pro nevyrovnané jedince, což lidé, co mají rádi BDSM, rozhodně jsou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mozna si tam chces udelat sekci/rubriku, do ktere bys nahazela texty, ktere potrebujes prelozit, a vyzvu ze komu se chce at rovnou do komentare napise, ze si to bere, udela a posle ;-). kdyz je jasne o jaky ukol konkretne jde, zvysis pravdepodobnost ze se ti dobrovolnik ozve, spis nez jen obecne "ozvete se", imho

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Úvod k webu

Cílem tohoto webu je zprostředkovat informace o polyamory v češtině, kterých, jak se domníváme, je málo. Vznikl z iniciativy několika lidí pohybujících se kolem eleferno.cz, což je server zaměřený na BDSM. Téma webu polyamory.eleferno.cz nicméně s BDSM přímo nesouvisí; polyamory se obecně týká vztahů více osob a různé dynamiky z toho plynoucí, nikoliv dominance/submisivity.

FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak mi pomozte, nekdo neuchylnej to zformulovat tak aby to bylo jasne...
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    FRONEMA: uz jen pro to pod jakym serverem to bezi si myslim, ze je to podtatne info
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ano, znamena to ne-bdsm. jak to napsat aby to bylo pochopitelne?
    pripadne prijde vam to tam vubec jako dulezita informace?
    STRYX
    STRYX --- ---
    CROME: mam dojem, ze v kontextu bdsm to znamena jako ne-bdsm
    PIZI
    PIZI --- ---
    imho jde o nesikovny preklad z vanilla, tedy neco jako obycejny, stadardni, neupraveny...
    CROME
    CROME --- ---
    YMLADRIS: xco je to vanilka?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: dobre, ty!

zvazila bych zda v cestine nerikat spis polyamorie

veta: bude primárně zabývat v tomhle směru mainsteamovými, vanilkovými vztahy.
    obsahuje preklep a celkove mi pripada dost "insiderska" -- kdyz je to web pro vanilky, je vhodne pouzivat pojem vanilka, kdyz vanilky nevi co je vanilka? Jestli chapes.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak web spusten! je stale ve vyvojovem stavu tak si nevsimejte toho lipsum :)

http://polyamory.eleferno.cz

uvitame kazdou pomoc!
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ono vztahum nesvedci ani to kdyz je clovek nasilim ohyba podle "nasich podminek".
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    hned vedle... (VRR)
    Pokusy o legalizaci bigamie
    K perlám vztahové naivity patří některé pokusy o (pro naši kulturu) netradiční formy soužití s oficiální manželkou a oficiální milenkou. V našich podmínkách však takové řešení vztahům rozhodně nesvědčí.
    http://ona.idnes.cz/co-vsechno-je-nevera-osm-zakladnich-typu-od-flirtu-po-bigamii-p5f-/vztahy-sex.asp?c=A090716_141749_ona_vztahy_jup
    CROME
    CROME --- ---
    KOKES
    KOKES --- ---
    FRONEMA: jj, a proč nevyužít galantní nabídky, nejsme na světě sami:-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KOKES: zrovna o tech vztazich je potreba lepsi preklad nez automaticky imho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam