PALEONTOLOG: jj, inspiroval jsi mě v klubu u Kolouška, takže se tě snažím napodobit :)
YMLADRIS: nj, ale nepřímo s tím souvisí třeba i pedofilie - a pozor -
otevřeně říkám, že tím nechci srovnávat pedofily s BDSMfily, aby si to někdo špatně nevysvětlil (mohu to tu zdůraznit, ale nějaký debil se toho stejně chytne a pak bude sám o druhých psát, že neumí číst) -
je to ale také o určitém tabu
co se týče psychické vyrovnanosti, tak to je v dnešní společnosti málokdo, já jsem taky nevyrovnaný jedinec - ač trochu jinak, ale směřuji k tomu, aby tomu tak nebylo
proto mi přijde zvláštní, když si někdo vytvoří životní styl z touhy být ovládán / ovládat
hlavní věc, kterou u BDSM vidím jako odporující filosofii polyamory je právě tohle nadřazení, vlastnění svého otroka, přičemž polyamory vnímám o rovnosti a otevřenosti
BDSM mi nejvíce připomíná totálně zvrácenou verzi dnešních nefunkčních vztahů
samozřejmě tím není, lidé, kteří to provozují, to totiž dělají dobrovolně, ovšem ukazuje to na jakousi citovou otupělost, neschopnost užít si sex bez ponižování, bolesti sebe samého či partnera atp.
pokud bych postavil vedle sebe 10 lidí, co se věnuje tantře a 10 lidí provozujících BDSM, tak spolehlivě jednu skupinu od druhé od sebe odliším, i když budou všichni uniformně oblečení
osobně tomu říkám "má v ksichtu problém"
---
jinak tohle je čistě jen můj osobní názor, původně jsem kladl důraz hlavně na srozumitelnost textu, rozhodně se nikdo nemusí obávat, že bych se na něho díval jinak, sám taky nemám rád, když nějaký student psychologie s každým jedná jako s pacientem (přičemž on sám je dokonalý), takže můj názor neberte jako definitivní, za svůj život jsem už opravil mnoho svých názorů, jen ten s Ježíškem jsem nikdy nemusel upravovat, protože mí rodiče nebyli moc přesvědčiví v téhle vánoční show ;)