TENCOKACISTROMY: jinak vysvetleni proc delam co delam - mym cilem je si uzit zivota. pokud mozno co nejstastneji, s co nejmensim stresem a co nejvice pozitivnima zazitkama. dospel jsem k zaveru ze umozneni mit vic partneru je cesta, ktera je (pro me) lepsi nez bazirovat jen na jednom v jednu chvili (tzv. seriova monogamie). a navic nemam majetnicky sklony na lidi (= ze jsi se mnou, neznamena ze udelas vsechno co reknu) a nechavam lidem volnost (aspon si to myslim), pac ja ji vyzaduju.
kdyz se kouknu na lidi kolem sebe, tak by jim tenhle pristup imho prospel. kolik lidi ma vedle svyho partnera milence/milenky? a hlavne proc je maji? jaky maj problemy to utajit? co vsechno ztrati kdyz se to provali? stalo to za to? a lze to napravit?
ja dosel k zaveru ze misto nejakyho utajovani a napravovani to vytahnu z "nelegality" do "legality", dam tomu nejaky ramec a pravidla. vysledkem je mnohem vetsi pohoda.
nicmene jsem dalek tomu, nekomu vnucovat tenhle pristup. chapu, ze pro obrovskou cast lidi to je absolutne neprijatelny jeste driv, nez o tom budou premejslet - nedostanou se ani k myslence, ze to mozna pro nekoho jinyho muze bejt ok. hromada lidi na tohle "proste neni" - ok, pro me za me, je to jejich zivot at si delaji co chteji oni.
a ten zbytek se "placa" nekde mezi "to by mohlo byt zajimavy" a "my to tak delame".
kazdopadne kazdy je zodpovedny sam za sebe, takze by si mel sam rozhodnout jak to chce a ostatni by to meli respektovat. navic rozhodnuti nemusi byt konecny.
kazdopadne neocekavejte nejakej velkej zazrak - je to v podstate stejny jako v klasickym vztahu, jen tam je vic lidi :).