• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    KUATO
    KUATO --- ---
    LAURA_P: mozna prave proto to vetsinou skoncilo u vztahu ve dvou. bo jak je tam vic lidi, tak driv nebo pozdeji se tam objevi blizci a blizsi. a nebo hierarchie, coz uz je definitivne v prdeli, pac ty dole (mluvim v zenskem rode, protoze je to zdaleka nejobvyklejsi) byly na praci a na sukacku, ale o nejake lasce nebo rovnocennosti mohly jen snit.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KAWALSKI: nelibam se ani s přítelem před rodiči. Držíme se za ruce, obejmeme se ...to zažili už s minulou partnerkou. Spíš moc nevím jak přivést oba :)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    V podstatě mi z toho dokumentu přišlo, že jediný, kdo to měl v hlavě srovnaný v pohodě a přišlo jim to všechno zcela ok, byli ty dominantní jedinci, co si ty harémy vybudovali. A ti ostatní partneři kolem nich se snažili bejt v klidu, ale dost je to sralo :)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    jak by oni videli, ze se pred nimi libas, objimas, hladit a trebas vic s jinym clovekem...
    No právě. Jak jsem to pochopila z definice, fungující polyamory by měl vypadat tak, že tam není žárlivost. Jinak mi to spíš připomíná mnohoženství/mužství.
    A v tom dokumentu níže mi to taky připadalo ne úplně dle tý definice. Prostě si nějakej chlápek pořídil harém submisivních holek, protože zkrátka mohl. A nejen, že měly různý postavení v žebříčku hierarchie, ale navíc sebe navzájem žárlily...
    Já si polyamory představuju spíš jako něco, co fungovalo v hippie komunitách - že těm lidem bylo volný, jestli Pepa má rád i Anču, a ne, že to tolerovali, protože Pepu příliš milovali...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    CROME: takze proste tradicne jsem zacla jeden vazne mysleny vztah, aniz bych predtim ukoncila vztah jiny, ktery byl veden vice mene jiz jen z formality, ale nadeje na dlouhe trvani uz pominula, ano ;-) ona ta paralela stejne trvala jen rekneme neco k roku...
    KETHAMINA: neberu ti tvuj pohled, urcite je i prirozenejsi, alespon pro tebe ;-) ovsem uz jsi se s nimi bavila na tohle tema, jak by oni videli, ze se pred nimi libas, objimas, hladit a trebas vic s jinym clovekem?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Zajimava diskuze. Jen mi prijde, ze to tu je dost o teorii, zatimco v praxi se jako udrzitelny ukazuje prave jen ten druhy model. :)
    CROME
    CROME --- ---
    KAWALSKI: takze proste tradicne podvadis:)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KAWALSKI: a proč o sobě neví? Lež mě svazuje a proč by se neměli znát? Beru je oba jako součást svého života ...mně by nejvíc vyhovovalo mít je oba pořád u sebe, škoda že má slečna je jen na holky.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    KETHAMINA: manžel o svlečně nevěděl, ona o něm ano ;-) i kdyby věděli, tak společné aktivity byhc nechtěla, mám ráda vztahy pěkně oddělené a partnery zásadně s těmi dalšími neseznamuji ;-)
    CROME
    CROME --- ---
    Novej serial od Showtime, znate, mate...je to teda zcela cerstve

Polyamory: Married and Dating - Behind the Scenes - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=YE-WYjBPBAY
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KAWALSKI: stačí :) chtěla bych pár zkušenosti. Předpokládám, že s manželem jsi déle správně?

Máte nějaké společne aktivity? Sport, dovolena, divadlo?

Jak to resis v rodině, respektive s vlastními rodiči? Jezdis k ním s manželem, se slečnou nebo oběma? Nebo je tím nezatěžujes?

V kolektivu přátel je to v pohodě, žiju bez embarga ...s rodinou mám trabl. Rodiče i prarodiče nejsou křesťani, ale stejně jsou řádné konzervy.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    KETHAMINA: pokud ti staci manzel a k tomu vazny vztah se zenou, tak ano :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Máte někdo vztah partnersky s mužem i ženou zároveň?
    MILLY
    MILLY --- ---
    SUNNYRAIN: Mám zato, že je dobrý na začátku (a i pak v průběhu) vztahu definovat, jaký typy vztahů komu vyhovujou a na základě toho si i stanovit jednání- podle toho, co komu ještě nevadí a co už ano.
    Jo, člověk by třeba i bral nějakýho milence, ale pokud ví, že by to toho druhýho natolik bolelo, že by to byl pro něj důvod k rozchodu, třeba se vědomě a samostatně rozhodne si nikoho nenacházet. (je na každým, nakolik je pro něj co důležitý- jestli se rozhodne ohrožovat stávající vztah zkoušením něčeho, o čem dopředu ví, že by to jeho partnerovi vadilo natolik, že by to mohlo vést k jeho dlouhodobému utrpení a nakonec k rozchodu)
    Je strašně důležitá komunikace, tolerance, ale právě i poznávání, kde má kdo jaký hranice, za který z nějakých pocitových důvodů nedokáže jít- a ne proto, že by se chtěl chovat sobecky a svého partnera omezovat, ale protože ví předem, že by to pravděpodobně citově neustál. (určité překračování těch hranic)
    Když jde lidem o vztah, můžou se pokoušet svý hranice překračovat, ale když už to člověka ničí, tak jdou vztahy do kopru a ještě si tim oba přidělávaj negativní asociace, zkušenosti atd.
    Myšlenkově je jednodušší se k něčemu rozhodnout, než pak snášet různý pocity a žít s nima. Podle mě tohle nejde lámat přes koleno.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CROME: zatim jsem nic nenasla
    CROME
    CROME --- ---
    FRONEMA: ja bych mohl, snad je k tomu nejaky prepis? asi ne co?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    I Love You And You And You - End of Monogamy
    http://vimeo.com/10523222

vyborny dokument o polyamory, bohuzel pouze anglicky. Uvazuji ze bych k nemu prelozila titulky... byl by nekdo ochoten pomoci?
    MORTLAPETITE
    MORTLAPETITE --- ---
    Zdravím,

mám půjčené 2 známé knihy o polyamory, jak dočtu, napíšu recenzi :) a možná i nějakou vlastní zkušenost, přecijen "jedu" v tom už dlouho...
    PUKU
    PUKU --- ---
    KUATO: A komu tu svoji správnost vysvětluješ? Nám, nebo sobě? :)

Zodpovědnost, povinnosti, krásné ženy kolem! Ajajaj, doufám, že to moc nebolí. ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    CHIRURGUS: nu, pises tak, ze jsem nemohl jinak reagovat. nerikam, ze je lepsi zit ve dvou nez v peti, pouze zpochybnuji tve absolutisticke tvrzeni.

btw. ja se nepokladam za zvire, byt nejvyvinutejsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam