• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CROME: Tak povidej priklady, jsme jedno ucho.
    CROME
    CROME --- ---
    MAKROUSEK: mno ja to znam i jinak, proto rikam, ze generalizujes...
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: dokument, dokumentuje urcitou situaci konkretnich lidi, ty lidi tam , s tema bych z vetsi casti nerek ani nazdar:)

Je to nove tema, priklady prijdou casem...snaz se :)

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CROME: Ja jsem nepsal, ze v Cechach zadne pozitivni priklady neznam. Ja jsem psal, ze kdyz to nekomu funguje, musi se bud vsichni milovat, nebo vsem to musi byt jedno. Nic mezi tim. A samozrejme i v Cechach znam nekolik polyamornich rodin a kupodivu vsechny spadaji do jedne z techto kategorii :-) A kdyz se vytvori asymetrie, tak to ten vztah rozbije.
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    CROME: Tak pokud to tak mají všichni účastníci toho vztahu, tak jo, ale v tom dokumentu to tak nevypadalo...
    CROME
    CROME --- ---
    MAKROUSEK: no z tyhle pozice muzes odpalit cokoliv, ze?
    Uvedom si v jakem socio-kulturnim kontextu zijes a vyrustas....priklady kde to spise funguje znam z Britanie,USA, ci Kanady...to ze jsme pozadu neznamena, ze je to na vecne casy, generalizacne a nikdy jinak...neprekvapuje me, ze neznaz zadne positivni priklady v cechach :)
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: nevim neni to o smireni, ja osobne nemam problem s delenim se, pokud me to neohrozuje a to je imho podstata polyamory, casto bych se spise radsi delil :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CROME: Dej konkretni priklad polyamorni rodiny, kterou ty osobne znas. Ja ze sveho okoli a zivota jsem poznal docela hodne lidi, co takhle funguji, takze si muzu, dle meho skromneho nazoru, dovolit generalizovat. Teoretizovat se da az do aleluja, praxe je druha vec.
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    CROME: Tak to je imho onen případ, kdy se s tím ti lidi smířili, protože jim prostě tolik záleží na tom společným partnerovi. Ale kdyby si mohli vybrat, tak by se o něj nedělili...
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: intimni, blizky emocne i sexualne...alespon pro me
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: tak nezarlis, kdyz s polu vsichni komunikuji a jses si jistej ze nezustanes sam, toho se vsichni boji ne?:)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    A co je míněno intimním vztahem? Sex? Já měla pocit, že polyamory nejsou pouze o sexu, ale právě i o lásce. Takže pokud intimní vztah nemá znamenat lásku, pak to polyamory imho není...
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    CROME: Ano a na toho dalšího člověka nežárlíš a ten další člověk nežárlí na tebe? Nemám na mysli jen mlčky to tolerovat, ale bejt schopný spolu všichni fungovat.
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: treba, ze milujes nekoho a nevadi ti, ze ma s nekym dalsim intimni vztah...a zaroven s tim clovekem ne nutne si musis byt blizky :)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    CROME: Tak povídej, já jen psala, že to zní logicky. Ne, že to jsou jediný možnosti :)
    CROME
    CROME --- ---
    LAURA_P: mno tech cest bude o neco vic :)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    CROME: Mně to nepřipadá zas tak omezující. Prostě buď mají kladné příp. erotické vztahy všichni navzájem, nebo nikdo z nich není příliš emocionálně zainteresovanej. Pak to může dlouhodobě stabilně fungovat. A potom je x možností a variant, za kterých to ne až zas tak stabilně nebo dlouhodobě funguje.
    CROME
    CROME --- ---
    MAKROUSEK: to je docela generalizacni, nemysim, ze vsichni funguji jen v techto omezenych dimenzich....
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    Hm, zní to logicky. Oba dva poslední posty.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LAURA_P: Jak uz jsem podle me psal i sem, jsou jenom dva modely, kdy muze polyamory fungovat delsi dobu. Budto miluje kazdy kazdeho nebo je to vsem zucastnenym tak nejak jedno. Cokoli jineho se driv nebo pozdeji rozpadne. Obecne prvni model je beznejsi pred ctyricitkou, druhy po ni. Samozrejme docasne muzou jako pojitko fungovat penize (jak to ma par hercu treba) nebo deti (jako to ma treba Rath).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam