LAURA_P: a to ... jasny, nekdy to mivame - strach z ztraty milovane osoby, strach ze smrti, strach z nemoci. ale jestli sama rikas, ze to az tak strasne u tebe neni ... mi pripada hodne dobry system takovy system:
http://www.thework.com/downloads/little_book/Czech_LB.pdf
vlastne nejde o odstraneni strachu, naopak, rika se, ze vse, co chcem mit "pryc" musime prvni prijmout - takze nejde o to, aby strach nebyl, ale jestli ty myslenky a pocity, ktery strach vyvolavaji jsou pravdive. a kdyz to tak beru, tak mi pomuzou jednoduche pravdy, jakoze je vse pomijive (:
ostatne tam vidim i ten rozdil mezi dospelym a diteti (a nechapu uplne, proc furt se srovna zarlivost u dospeli s tim detskym chovanim) - i kdyz nevim, jestli bych to byla schopna dobre vysvetlit (: proste mi prijde, ze dite je opravdu opravdu zavisly a musi se teprv naucit urcitou vyrovnanosti, pohodu a kritiku oproti vlastnim myslenkam a pocitam. a na konec - kdo chce vlastne zustat to detcko, co na kazdym zarli? ja vim, ze nekdo rekne "ale je to biologie", ale docela se ucim, ze mysl je opravdu nejvetsim stvoritelem nasich zivotu. a ja teda zarlive detcko fakt byt nechci (;