• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    MASOO
    MASOO --- ---
    upgrade dnešního programu @centrum_klinika: 17:00- Magdaléna Šipka - přednáška o polyamorii
    [ DATELON @ KLIniKA ]
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    FRONEMA: skoda ze nepridala souradnice coz? .-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Pro zajemce o spolecneho valentyna https://www.facebook.com/events/151394385240986/
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Na facebooku proběhl jeden instagramový účet, tak posílám odkaz. Mě to občas baví a mohlo by i vás, pokud vás nebude iritovat ta část k propagaci obchodního artiklu

    Emily McDowell Studio (@emilymcdowell_) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/emilymcdowell_/
    Making things to help remind you that you're not the only weirdo in the world. Home of Empathy Cards™. Probably too many pictures of my cat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pryč se soukromým vlastnictvím partnerů...! :-)
    Magdaléna Šipka: Polyamorie a krize vlastnictví - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/21814-polyamorie-a-krize-vlastnictvi
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Should I be in an Open Relationship - with JP Sears
    https://www.youtube.com/watch?v=b1I58ywHwog
    MASOO
    MASOO --- ---
    KETHAMINA: to uz je privatni info, tyka se to tech lidi, nechci to rozebirat
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MASOO: a jak jsi to rozklicovala?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Ono to mozna bylo cely trochu jinak mysleny/pochopeny...
    MASOO
    MASOO --- ---
    Tak urcite;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MASOO: však co, filtr neublíží ,)
    MASOO
    MASOO --- ---
    Smal se a udelal si vlastni nazor. A navic to v tu chvili bylo passe.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MASOO: jak na to dotycny reagoval?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Ad to hodnoceni okoli.... sem se prave dovedela, jak "kamaradi" prede mnou varovali jednoho chlapce, ktery o mel zajem....
    SUNNYRAIN
    SUNNYRAIN --- ---
    FRONEMA: Fíha! Pojem polyamory znamená "snést, že váš partner má dalšího partnera"? ;-)

    Co kdyby anketa zněla takto: Přistupovat s respektem k faktu, že partner má celistvé vědomí a svědomí od toho, aby byl schopen se svobodně a zodpovědně rozhodovat o svém žití a svých vztazích, je těžší pro:

    - osoby s vysokou sebeúctou, které ovládají dovednost zvanou respekt,
    - osoby, které neovládají "respektovat a být respektován",
    - nastejno. Podívat se na vlastního partnera/partnerku je pro všechny osoby "těžké", resp. pro všechny osoby "lehké".
    CHIRURGUS
    CHIRURGUS --- ---
    MAKROUSEK: Jako jo, to je pravda. Tady máme všechno. Velký platy, krásný ženský, toleranci, většina z nás chlapů tady má velký péra a nepršelo tady snad rok tyjo :) Chápu, že soužití s více partnerama třeba v Ostravě neni nic moc, když jsou ve vzduchu saze a celkově nesluníčkově. A jak jste tam blíž k Rusku, tak chápu i tu obavu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CHIRURGUS: Ja myslim, ze zalezi na tom, kde zijes. V Praglu je to uz mnohem lepci, nez pred par lety, lidi se maj radi a usmivaj se na sebe. Jeste jednu generaci a pokud se Rusakum nepovede zase to tady rozhadat, bude to takove i jinde v Cechach.
    CHIRURGUS
    CHIRURGUS --- ---
    LYDI: Tak jasně, ale pokud se člověk rozhodně žít netradičním způsobem, musí bejt na to, že to třeba jeho kokolí nepřijme připravenej a musí si toho bejt vědomej a umět si za tim stát. Já chápu, že to někomu přijde těžký, ale pokud mi něco přijde tak těžký, že se z toho hroutim, asi to neni cesta pro mě. S tím zbytkem máš pravdu, ale stále trvám na tom, že slabocha ze sebe člověk může udělat jen sám a to tím, co si o sobě myslí.


    LA_BETE: Nikoliv, nejsem pankáč. A okolí je pro mě hodně důležité, ale něco málo sem zažil a vím, že lidi jsou z většiny případů zlý a hloupý bestie, který tě bodnou kamkoliv jen z principu (a to mám svět fakt docela rád :)). To je jedno, že je to zrovna homosexualita, mnohoženství/mužství, to že je člověk tlustej, nebo moc hubenej, nebo že má blbou práci. Lidi kolem budou pořád a stále rejpat, dobírat si tě a něco ti vyčítat protože jsou takový. Rodina, známí, přátelé... Každý z nás žije v síti vztahů, ze který je těžký, nebo dokonce nemožný se vyvázat, ale všichni si volíme, co o sobě lidem kolem řekneme a co budeme s kým sdílet a na kom nám bude záležet a čí názor pro nás bude hodnotnej a čí ne. Lidi se na sebe koukaj negativně z principu a extra pak, pokud jim dáš nějakou obecně netolerovanou, nebo netradiční formu, kterou na tobě hejtovat můžou. Pokud na mě někdo pozitivní názor nemá a myslí si o ně hovna, tak se s ním prostě nebudu vídat, protože takovej člověk není pro můj další život hodnotnej ani důležitej. Stejně jako každej si chci dělat to co chci a nebudu se omezovat kvůli názorům lidí okolo, protože to by mě udělalo nešťastnym. Musíme si vybrat, jestli chcem udělat šťastnýma lidi okolo sebe, nebo sebe, protože oboje málokdy jde. A jsme spátky u slabošství, kdy člověk stáhne ocas a řekne si, že se radši zařídí podle svýho okolí, protože ten tlak je moc velkej. To si volíme sami. Ve svojí hlavě. Já se tky netajím s tím, co dělám a setkal sem se s celym vagoonem hoven na mojí hlavu. Ale je mi to jedno. Nemůžu přece počítat s tim, že budu žít jinak, než se žilo a každej člej týhle postbolševický společnosti mě hned poplácá po zádech jakej jsem to hrdina. Mě je buřt co si kdo myslí a dokonce mi to musí bejt buřt, abych mohl bejt šťastnej. Kdybych se měl zaobírat tim všim co si o mě kdo myslí a ještě se tim nedej bože řídit, musel bych se jít dávno zabít :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    LA_BETE: souhlas. bohuzel clovek nezije ve svete sam. minimalne pokud nema hrosi kuzi, tak na nej dolehaji tlaky, ktere drti jeho blizni. napriklad muzu byt sam za sebe v pohode, ale kdyz vidim, ze muj nekomformismus muze rozesirat moje deti, tak si proste neumim predstavit, ze by se to do me nedostalo. navic je tu jeste ta vec, ze si mohu na vnejsi (racionalni) urovni myslet nejakou dobu, jak to skvele zvladam, ale pritom se mi dari jen zdarile vytesnovat a ignorovat emocno a ukladat si peknou kupu sracek do podvedomi, ktere se po nejake dobe zacne nejak hlasit pres lidi kolem - zacne se ti decko pocuravat, nekdo kolem tebe se zacne rozpadat a zkonci na praskach.. opravdu jsem ja v pohode? neni lepsi byt mekkci a ty emocni tlaky si priznat a nejak odventilovavat, eventuelne hledat ustupky a primerene kompromisy? to jsou jen recnicke otazky z me strany, k zamysleni..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam