• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CROMETeorie a praxe kolektivních vztahů, polyamory, svobodné vztahy
    BEATRIXX
    BEATRIXX --- ---
    MYKO: Velmi nežně se o tom snažíme bavit, furt to přijímá jako něco nepředstavitelného, co si u sebe nikdy nechce připustit. Jeho nejlepší kamarádka se prý v minulosti zmínila o několika nefunkčních polyamori vztazích a on to teď úplně blokuje. Vlastně nevím, jak s tím pracovat. Jediné, s čím jsem schopná se smířit je tak maximálně to, že uslyším jasné "ne" a já se s tím druhým okamžitě přestanu vídat a bavit se (do teď mezi name k ničemu nedošlo, nejsem zastáncem nevěry). Je to pro něj možná I dost nepředstavitelné z toho pohledu, že žijeme aj v podstatě v bdsm vztahu, kde on je tím submisivním... Je to dost zvláštní. Moc Ti díky za info I podporu. :)
    MYKO
    MYKO --- ---
    BEATRIXX: podle me je sice urcite lepsi si vse na zacatku slovne vyjasnit, ale nelze si myslet, ze tim to konci a je vyhrano - dokud druhyho i sebe ve vztahu k nemu nezname duverne, nevime co na nas ciha za skryty emocni zauzlence, vzajemny synergie traumat apod. Takze tak jako tak partnery ceka prace jako v kazdym vztahu dvou lidi, i se zarlivosti atd. U vas to je rovnou o ty praci, je ale dobry brat to jak vyzvu - pokud ma vas vztah mit hloubku, musi si umet poradit i tim, co se ti ted deje, ze mas nejakou potrebu, nejakou obavu, nejaky pocity, ktery je treba s nim sdilet, pomoct mu je prijmout, otevrit u toho jeho pripadny strachy a obavy, dotknout se jadra vaseho vztahu a podivat se na to jak moc jste jeden druhymu otevreny, jak je prostor mezi vama procistenej, jak moc jste ochotny menit svoje struktury jeden pro druhyho atd. Drzim palce.
    BEATRIXX
    BEATRIXX --- ---
    Pokud začínáte nový vztah, je pro Vás důležité, aby druhá osoba to měla nastavené stejně? Nebo myslíte, že se s tím dá pracovat? Poslední takřka tři roky si uvědomuji, že vztah s jedním partnerem mě v podstatě úplně nenaplňuje. Jsem si vědoma toho, že svůj protějšek miluji, chci s ním budovat kvalitní vztah, základ I pro rodinu, atp. ale necítím se polně příjemně. Ale obávám se, že (přestože u nás neexistuje žárlivost nebo os. vlastnictví) jiný typ vztahu, než monogamie pro něj nebude přípustná... Moc se omlouvám, že s tím obtěžuji, mohu když tak smazat. Případně díky za odpovědi!
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    BBC - Future - Polyamorous relationships may be the future of love
    http://www.bbc.com/future/story/20160623-polyamorous-relationships-may-be-the-future-of-love
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Tak zas něco z naší praxe trojvztahu - zatím nás vcelku mile potěšily reakce rodin.

    Přítelkyně to doma sdělila už před delší dobou, její bratr byl hned v pohodě, otec neutrální a matka nejprve nešťastná, ale časem se to srovnalo a momentálně si se mnou i s manželem tyká a jsme u nich velmi vítáni.

    Manžel to svým rodičům sdělil před nedávnem a reakce byla mírně překvapená, ale jinak velmi pozitivní - přítelkyni ihned přijali do rodiny.

    U mě to ví maminka, která proti přítelkyni jako člověku nic nemá, když se s ní setká, tak mile konverzuje, ale celou situaci považuje za divnou a myslím, že to spíš vytěsňuje. A minulý týden jsem to sdělila sestře, která sice reagovala negativně ("to je hrozný, to nechápu, proč mi to říkáš, ještě že nemáte děti"), ale pak se rozhodla se s přítelkyní setkat, byla na ní milá, nechala jí pochovat si moje synovce a tak. Bála jsem se, že když to bude vědět, tak se mnou omezí komunikaci, ale k tomu vůbec nedošlo, jen o přítelkyni nemluví (takže zaujala stejný postoj jako naše máti). Zbývá sdělit to otci, tam je reakce neodhadnutelná. Každopádně mám obavu, že na rozdíl od rodiny přítelkyně a manžela to v té mojí původní rodině nikdy nebude tak, že bychom byli vítáni všichni 3 na rodinné sešlosti a podobně. I když uvidíme.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Queer: Polyamorie, volba svobody — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10520528904-queer/216562210900004-polyamorie-volba-svobody/

    25 minut, minidokument z dilny CT2, navrhuju ho do zahlavi :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    upgrade dnešního programu @centrum_klinika: 17:00- Magdaléna Šipka - přednáška o polyamorii
    [ DATELON @ KLIniKA ]
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    FRONEMA: skoda ze nepridala souradnice coz? .-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Pro zajemce o spolecneho valentyna https://www.facebook.com/events/151394385240986/
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Na facebooku proběhl jeden instagramový účet, tak posílám odkaz. Mě to občas baví a mohlo by i vás, pokud vás nebude iritovat ta část k propagaci obchodního artiklu

    Emily McDowell Studio (@emilymcdowell_) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/emilymcdowell_/
    Making things to help remind you that you're not the only weirdo in the world. Home of Empathy Cards™. Probably too many pictures of my cat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pryč se soukromým vlastnictvím partnerů...! :-)
    Magdaléna Šipka: Polyamorie a krize vlastnictví - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/21814-polyamorie-a-krize-vlastnictvi
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Should I be in an Open Relationship - with JP Sears
    https://www.youtube.com/watch?v=b1I58ywHwog
    MASOO
    MASOO --- ---
    KETHAMINA: to uz je privatni info, tyka se to tech lidi, nechci to rozebirat
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MASOO: a jak jsi to rozklicovala?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Ono to mozna bylo cely trochu jinak mysleny/pochopeny...
    MASOO
    MASOO --- ---
    Tak urcite;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MASOO: však co, filtr neublíží ,)
    MASOO
    MASOO --- ---
    Smal se a udelal si vlastni nazor. A navic to v tu chvili bylo passe.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MASOO: jak na to dotycny reagoval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam