Tak zas něco z naší praxe trojvztahu - zatím nás vcelku mile potěšily reakce rodin.
Přítelkyně to doma sdělila už před delší dobou, její bratr byl hned v pohodě, otec neutrální a matka nejprve nešťastná, ale časem se to srovnalo a momentálně si se mnou i s manželem tyká a jsme u nich velmi vítáni.
Manžel to svým rodičům sdělil před nedávnem a reakce byla mírně překvapená, ale jinak velmi pozitivní - přítelkyni ihned přijali do rodiny.
U mě to ví maminka, která proti přítelkyni jako člověku nic nemá, když se s ní setká, tak mile konverzuje, ale celou situaci považuje za divnou a myslím, že to spíš vytěsňuje. A minulý týden jsem to sdělila sestře, která sice reagovala negativně ("to je hrozný, to nechápu, proč mi to říkáš, ještě že nemáte děti"), ale pak se rozhodla se s přítelkyní setkat, byla na ní milá, nechala jí pochovat si moje synovce a tak. Bála jsem se, že když to bude vědět, tak se mnou omezí komunikaci, ale k tomu vůbec nedošlo, jen o přítelkyni nemluví (takže zaujala stejný postoj jako naše máti). Zbývá sdělit to otci, tam je reakce neodhadnutelná. Každopádně mám obavu, že na rozdíl od rodiny přítelkyně a manžela to v té mojí původní rodině nikdy nebude tak, že bychom byli vítáni všichni 3 na rodinné sešlosti a podobně. I když uvidíme.