YMLADRIS: nechci zobecňovat, jen tak to konfrontovat :-)
Jo, s tím uzavíráním v době těhotenství a mimin mě to přesně taky napadlo.
U pokusů o otvírání už zajetyho vztahu slýcham obavy ve smyslu "a proč to chceš, to ti jako nestačím?". Nebo jeden se víc zdráhá/boji a ten druhý pak řeší triky jakože ho teda nejdřív nechá nabažit (trojka s příslušným pohlavím) a pak bude doufat, že dostane taky dopřáno... To podle mě může být funkční, ten zdrženlivější zjistí, že je to opravdu hodně párová zkušenost a tak.
Možná je teda nutný, aby ten primární sex dobře fungoval a nebyla to snaha se dostat z nějaký úplný pasti, kdy to doma nejde. Nebo to možná může být i recept, jak to celý nakopnout... ?
Což jsem teda zatím u toho, že jsou pořád oba v tý situaci spolu.
Mít legální bokovky imo vždycky ten vztah ohrožuje víc, protože už ta zkušenost není párová a vzniká další paralelní vztah, i když třeba bez lásky
Otevřený od začátku asi víc jde do toho polyamory. Není jasně ohraničený, který vztah je primární a jestli vůbec nějaký.
Nevím, jak je to s tou zodpovědnosti. Jestli má člověk fakt zodpovědnost za všechny lidi v tý vztahový sítí, za jejich zamilovanost a podobne. Dalo by se to brát i tak, že má každý zodpovědnost jen sám za sebe :-)
Jako obecně řeším, jestli je člověk zodpovědný za lidi, co k němu něco cítí. Jestli je fér se stýkat s někým, kdo je zamilovaný, i když já nejsem, jen se bavím. Vlastně to tím živím, i když vím, že city opětovat nebudu, což může být pro druhýho zraňující. Ale taky si říkám, že každý je sám za sebe zodpovědný a i ten druhý se rozhoduje, jestli si to chce živit za takových podmínek nebo ne.
Samozřejmě vím, že zamilovanost je dost nutkavá, takže ten zamilovaný nemusí jednat úplně racionálně ve svůj prospěch. (Jsem zodpovědná za "ne úplně pricetnyho" člověka, který se vztahuje ke mně?)