• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    CHANA
    CHANA --- ---
    INUSHKA: možná je to tím, že to starší hodně těžké dítě se snáz vyvrtí jakmile se začne mrcasit.
    SELLIGAN: merino punčochy, polodupačky, capáčky, vrstvu šátku, nosící bundu/kabát. To je varianta pro největší chlad, jinak různé vrstvy ubírám.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: no teda ženská, která ví o existenci šátku a váže nějakým takovým způsobem. teda já zírám :oD

    VERONIKA22: možná bych ještě mohla dodat, že je mi nádherně příjemné jak mám záda a ledviny v dvojnásobném teple.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Já nevím, jestli se s klokankami v mém okolí roztrhl pytel nebo jsem si toho akorát teď začala víc všímat, ale za poslední měsíc jsem viděla matek s různě starými dětmi v naprosto příšerných klokánkách tak pět šest. Nejvíc mě dostala jedna, které visela na zádech (resp. vzhledem k velikosti matky i dítěte spíš na zadku) tak čtyřletá holčina vyloženě za rozkrok, a to prosím v šátku. Úplně jsem se otřásla, když jsem to viděla. Vždycky upozorňuju manžela a říkám mu "tady se podívej, jak to vypadat nemá".
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: proto můj ňouma nosí kukly, ty zakrývají i krk.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Moje dítě teď zrovna ale silně protestuje, že přes svršek zapnutý přes něho blbě vidí ven :o) Místo aby byl ňouma rád, že mu netáhne za krk.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    a taky jsem poprvé v životě viděla nějakou klokanku v praxi. kdy nošenému dítěti bylo tak 3-4roky a klokanka neměla bederní popruh a jen popruhy do kříže přes záda dospělého. ta matka pomalu lezla po čtyřech jak už to dítě nedokázala unést a záda ji teda asi bolely fest a furt si dítě nadhazovala a spíš ho nesla na ruce.
    že se ty výrobci nestydí :o/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    chtěla bych všem doporučit a vychválit všelijaké teplé svršky které se nosí až přes nošené dítě.
    zkusila jsem teď nést dítě v zimní kombinéze plus nic přes to a pak dítě v lehounkém flees overalu a teprve něco huňatého přes to a je to taková poooohoda, že to snad budu používat i v létě :o)
    dítě nic netlačí neboť toho na sobě nemá moc a díky tomu dospěláckému svršku se dítě ještě víc přitlačí k vám a je to tak krásné jak to oba obepíná :o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: to je hodne vtipny :) ja jsem teda dite z kocarku, ale predpokladam, ze nejake podsazeni ci spravne polohovani asi moc neresili, ale je to husty i tak
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Díky. Tak to není brzy, když má 3,5 měsíce a tak nějak těch 6 kg. Ona už mu totiž moc koukala hlava, už ji neměl podepřenou a při chůzi mě s ní občas prásknul do zubů :o) Ale zase mu asi nejsou pohodlné ty roztažené nohy, nebo je to možná jen nezvyk. Tu chvilku na venčení psů zvládne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Ted jsem zjistila, ze pro zmrzle matky existuje vychytavky dvojsala. Pokud to nekdo mate, da se s ni nosit dite i v kolibce? Diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Váha 6 kg a to nám vyšlo na cca pátý měsíc...
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    TAPINA: někdy mezi druhým a třetím měsícem, cca kolem 6kg
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, kdo máte manducu, kdy jste přestali používat novorozeneckou vložku? (věk, výška, váha dítěte?) :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: nsitko neznam a nemam na nej nazor, jen mohu rict nasi zkusenost - zatimco prvni syn nesnesl byt v satku nalezato, druhy kolibku toleruje, ale nenecha se uvazat vertikalne, ani usadit do manducy. Za me vyhoda satku je, ze umoznuje oba zpusoby noseni, zatimco nositka ne...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SELLIGAN: já jsem ročník 85 a máma neměla šátek, ale nějaké nosítko z anglie, co jí poslala kamarádka..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: taky od dob noseni na zadech nosim mnohem mene. KOcarek ja na prevoz veci a nakupu super. Ale Bartolomej v nem chce byt mene a mene, takze zvazuju, ze ho budu brat nekdy jen s manducou, kde teda ho mivam vetsinou na brise (ano, je tezky :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SINSEMILLA: to je husty, se divim, ze moda satku byla uz za sociku
    MONIA
    MONIA --- ---
    k těm nosítkům, Anička z Bavlnky má teď nový přírůstek a jak roste,tak s ním zkouší nosítka vs šátek. píše o tom na svém blogu,tak můžete kouknout na postřehy z praxe :)
    http://vbavlnce.blogspot.cz/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s nosítkem Caboo?
    nosítka Caboo | Mamaja.cz
    http://www.mamaja.cz/noseni-deti/nositka-caboo/

    Dneska mi ho nabízeli v obchodě jako alternativu k šátku, na první měsíce prý lepší než ergonomická nosítka typu manduca. Viděla jsem ho prvně, předtím jsem na něj nenarazila ani na internetu, ale docela mě to zaujalo. Co si o tom myslíte vy?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RACHEL: mno, tak opakovat, klidně 100x, pokud možno vlídně .. on na ty mantinely vlastně čeká .. a vítá je, myslím.
    TULENI
    TULENI --- ---
    RACHEL: ja myslim ze je to taky hodne o natrue, ja taky vsechno tohle praktikovala, vysvetlovala, bla bla bla....ale moje starsi dcera hodne intenzivne proziva vsechno, dobre i zle...takze s timhle mela velky majetnicky problem a este ted i kdyz uz ji jsou mesic tri roky se to sem tam objevi....at delas co delas....no i ja s tim dost bojovala a stvalo me to, ale hodne lidi mi treba reklo ze to je jen obdobi a naturou...po ctvrtem roce se dost razantne meni detska osobnost a to kolikrat az o 180 stupnu takze treba deti co byly klidne, hodne, poslusne zacnou vic "zlobit", deti co byly takhle majetnicke muzou byt naopak mnohem vic "rozdavajici se" :) samozrejme to nemusi byt pravidlo ale tak nejak v to doufam ;)) ja jsem toho pry stejny pripad, do ctyr let jsem taky byla na tom podobne, treba jsem nechtela delat nic co jsem neumela....pamatna story jedne nasi rodinne zname kdy jsem na tabore nechtela s detma malovat na hrnecky protoze to neumim, nechtela jsem se ucit pisnicky ani malovat to co se po me chtelo......no a ted? rada naopak zkousim a ucim se furt nove a nove tvorive veci, rekla bych ze jsem docela i velkorysa a pro kamarady a zname bych se rozdala a pujcim cokoli :) nezbyva nez doufat ze ma dcera bude i v tomhle po me :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam