• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TORUVIEL: stejne jsou vsechny miminka krasny, i kdyz jsou gorili :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NABIS: Tady v tom videu je odpověď na to, co miminko chce. Víc netřeba dělat. http://hobby.idnes.cz/porod-gorily-kijivu-zoo-praha-dk2-/gorily-v-zoo.aspx?c=A121221_132950_gorily-v-zoo_mce
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NABIS: že by děti sály prostě proto, že jsou savci a mají sací reflex ? přijde mi to jako logické...sají, protože kdyby to nedělaly, tak by umřely hlady....a to z přírodního hlediska není zrovna terno....čili kdo saje hodně, přežije, kdo málo, nepřežije....víc bych za tím nehledala
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    NABIS:
    NABIS: Moc to řešíš.
    Já jsem řešící osoba, ale tohle, co předvádíš ty, je už i pro mne nepochopitelné. Pokud cítíš, že dudlík je špatně, pak ho nedávej.
    Jinak miminka jsou 9 měsíců svého vývoje v prostředí, kde jim, v ideálním případě, nic nechybí. Každá potřeba je hned uspokojena, neznají hlad, chlad nepohodlí z mokré/ pokaděné plíny. Když se narodí, najednou je všechno jinak. U kojení ale zažívají zase pocity, kdy jsou jejich potřeby uspokojovány, je logické, že by se nejraději kojily pořád. Žádná žena ale nemůže kojit pořád. Nehledě na to, že to dítě musí postupně najít způsob, jak se vyrovnat s novou realitou. Správně užívaný dudlík může oběma tohle (dle mého) usnadnit. Jestli ho ale někdo bude nebo nebude používat, je jeho věc a v zásadě na tom nejspíš nestojí to, zda dítě bude psychicky v pohodě nebo ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: "Věci se prostě dějí, čert je vem" asi nebude ta správná filosofická odpověď :o) Tak co třeba proto, aby měli jistotu, že neprošvihnou ani jednu příležitost na krmení, když půlku života prospí a druhou půlku se teprve učí ovládat vlastní tělo?
    NABIS
    NABIS --- ---
    to mas pravdu, ale ja se pidim po pricine proc to delaji a tohle mi prijde pocitove jako odpoved.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Všechna savčí mláďata ve věku, kdy jsou kojena, cucají každou volnou chvilku vše, co jim přijde náhodou do tlamy. To je pro mě dostatečný důkaz, že to tak má být :o)
    NABIS
    NABIS --- ---
    Promluvy duše a myšlenky denního rozjímání - ŠKOLA VĚDOMÉHO RODIČOVSTVÍ - 4.Potřeba PÉČE-SYCENÍ
    http://www.svetluscinaduse.estranky.cz/clanky/skola-vedomeho-rodicovstvi/2_potreba-pece.html
    NABIS
    NABIS --- ---
    to si nemyslim, ale nedokazu to rozumove zduvodnit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Jo, to může být, ale u starších dětí. Děti do roka prostě cucají, to je daný fakt. Stejně jako pomočování může být známkou psychoproblému, ale ne u mimina.
    NABIS
    NABIS --- ---
    Nasla jsem text k tomu co jsem myslela, jestli nejak strada dite, ktere ma potrebu mit dudlik nebo pesticky, palecky apod.
    je to z nejake diskuze, takze se omlouvam autorovi za kopirovani:
    "Pesso-Boyden System Psychomotor je přes 30 let na západě známá metoda terapie.
    5 ZÁKLADNÍCH POTŘEB ČLOVĚKA/DÍTĚTE -Cucání palce nebo dudlíku souvisí s nenaplněnou 3. potřebou - sycení. Sycení není jen o potravě, ale i o sycení láskou, pozorností, péčí, něžností, dostatkem podnětů, atd.
    Tedy, dudlík nebo cucka je známkou nenaplněné potřeby dítěte, nikoliv nesprávným chováním a je na rodičích, aby se snažili najít příčinu u sebe, nikoliv odrazovat dítě od cucání. Cucání je signál, že já jako rodič něco dělám špatně/opakuji vzor chování svých rodičů. Pokud se nad tím nezamyslím, odstraním kontrolku, ale ne svoji chybu a nedávám dítěti, co potřebuje. Mluvím o sobě, můj syn taky cucal a dlouho jsme pátrali po příčině.

    hm???
    NABIS
    NABIS --- ---
    IORETH: buhvi, co nam nadelil domu za clovicka.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NABIS: myslím, že u tvého miminka to nehrozí :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: U sedaček taky platí, že když se tím dítě zabavit nechce, tak se tím zabavit nenechá.
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: Diky, vidis, taky jsme se neco podobneho ucili, uplne jsem na to zapomela. MOzna mas pravdu.neco na tom je.

    IORETH: dobrej primer. a ted jak poznat kdy je to patologicke a kdy naprosto v poradku. Asi nijak. promiskuita u kojenců s dudliky :o)

    FUNTL: to mas pravdu, ze by to mohlo svadet k nahrazovani pece ze strany matky, hlavne aby mela klid a mohla tlachat na nyxu :o). Z toho důvodu mam docela odpor k takovym tem elektro sedackam apod. do ktereho dite posadis a"mas klid". Chapu kdyz fakt potrebujes cas, ale muzete to svadet k zneuzivani techto umelych zabavovacu deti.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: pak není co řešit... Obecná pravidla a názory jsou super...ale stejně to pak musíš individuálně nastavit pro sebe... :-)

    A pokud ho potřebuje...(a tomu rozumím, že ho dudlání uklidňuje), tak si myslím, že MNOHEM lepší dudlík než cokoli jiného, co by vymyslel sám.. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: já si myslí, že ho prostě potřebuje... fakt jsem za ty klidnější noci ráda.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: :-D
    TORUVIEL: Mě se to machruje, když mi dítě spí klidně celou noc v zásadě od vždycky...a dudlík si odstavila sama, když jsem to začla řešit... :-)
    Pokud dudlá, tak bych řekla, že to potřebuje a asi bych nechala...myslím si, že dudlík je menší zlo než náhražka...a k té by pravděpodobně při sebrání došlo.. .(já jsem si krom futrálku od táty pořídila slušný předkus...a dobu rovnátek považuju za jednu z nejhrůznějších a nejděsivějších fází dospívání...Nikdo se mi nesmál...ale já jsem si připadala šíleně).
    Hodně zdaru... :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: vidím to stejně. B, dokud se kojil, spadl příšerně, teď se necelý měsíc nekojí a je to se spaním paráda. Nemám odvahu to měnit.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: V noci když jí vypadne, tak ho pak občas hledá a když nenajde, tak spustí řev. Ten se dá umlčet jedině dudlíkem. Teda nevím, nic jiného jsme nezkoušeli, prostě podám dudlík a ona spí dál. Nemám nějak chuť pouštět se do uspávání bez něj někde uprostřed noci, pořád mám v sobě zakódovaný strach, že se probudí a nebude chtít usnout. Jsem velmi ráda, že spí dobře, takže dudlík na noc asi nechám a budu doufat, že se ho časem zbaví sama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam