• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ARQANA: slabej odvar. naše babička má na stolku u gauče skleněnou misku a ta je plná lipo bonbonů a čokoládových kinder tyčinek. aby si prý děti mohly vzít kdykoliv půjdou kolem a oni si bohužel berou :o/
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    ADD: Bane, sušenky má, ale zdravější varianty, ktery mu chutnají. To spis s babickama je to hlavní náplň programu (jde se do cukrarny)
    ADD
    ADD --- ---
    ARQANA: Ale jestli to není tím, že ty mu to nedáš a babičky jo - tím je z toho něco zvláštního. U nás se zdravě nejí, a když dám Benýsovi sušenku a po chvíli mu nabídnu druhou, řekne "nééé, to stačí". Ví, že by ji dostat mohl, tak to v něm nebudí žádný zájem a radši si řekne o chleba s máslem a se šunkou, který mu chutná víc.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    RHIAN: U nás totéž a přesně ty soucitny pohledy a "on chudák nemá nic sladkyho". Babičky naučily dite na čokoládu a bonbóny a kolacky a co se stalo? Je z nej rozknourany dite, co chce bonbonky a trpí zacpou. Jsem na sebe naštvaná, ze jsem to víc nehlidala a nechala ho babkam na pospas. Závislost na cukru je fakt na ho..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    btw kdy ma dcera narozky? teous je ted asi 17.45m, tak budou skoro stejne, je 4.10.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TORUVIEL: jsem si vzpomnela, jak jsme pred 20 lety ucmili curat stene - doma? nevin proc doma, ale ucili. asi kdyz byla malinkata. naucila se davat predni nohy do skopicku. nebo se vycurala a sla do skopicku.
    malej taky obcas beha nahej a vycurat se a rozdupat to a rozmatlat je nejvetsi zabava. no parkrat jsem ho zkusila prinutit sednout si, kdyz vidim, ze tlaci. ted mu to va. kdyz byl mensi, sedel pekne. (ale samo si nerek). jedinkrat ukazal na nocnik, rekl ee,nechal se posadit a cural...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EUCHENIE: Násilím nevim jak bych toho docílila, to bych musela dceru asi k tomu nočníku nějak přivázat, protože kdykoliv ji na něj posadím já (a vím, že se chystá nějaký produkt), tak řve. Ukazuju jí jak na to, říkám jí, že když bude potřebovat, tak do nočníku atd., ale zatím žádné valné výsledky nejsou. Největší úspěch byl, když tu chodila nahatá, najednou si přinesla nočník a sedla na něj, chvíli seděla, následně vstala a ustoupila o krok vedle a vyčůrala se :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    FUNTL: U nás to v tomhle modelu jede pořád, i když už mám druhé dítě :-/ Když jsem v šestinědělí se starší volala v nějakém hormonálněbouřovém náročném dni mamince "o pomoc", suše konstatovala, že ona měla teda děti dvě a taky to MUSELA zvládnout. Od té doby by mi huba upadla, kdybych se měla ještě někdy dovolávat rady nebo podpory. Ona si pocukruje s dětmi a když se chce pouštět dál, dávám najevo, že tu jsou moje hranice a že díky, netřeba. Už nejsem zdaleka tak oblíbená dcera :)) Ale zkouší to pořád - kup jí pořádný bačkory, tyhle kožený capáčky jí totiž u nás kloužou.., kdypak půjdeš spinkat přes noc k babičce (včera 3 roky; vím, že u někoho je to běžné, ale u nás prostě ne, ona ode mě nechce a a já ji na celou noc taky nechci mít pryč..), o zdravém a kvalitním jídle nemluvě, necpu do dětí sajrajty a naši to těžko chápou. Vždycky ty chudinky děti obdaří soucitným pohledem á la "ty chudinko.."

    Selligan: Vydrž, nedej se a přesně jak už zaznělo - dala bych čistě na svoje pocity, je to Tvoje dítě, Ty jsi za něj odpovědná a nikdo jiný do toho nemá co mluvit, ať to babičky rozdýchají ;)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TORUVIEL: .) jojo, lehko se teoretizuje... .)
    no hlavně si nemyslím, že nucením násilím se to naučí. Nebo když mu budu říkat, že je ostuda. Nebudu. Jinak taky našim vysvětluju, že teď má zadeček v suchu, že to není jako dřív. I když teda myslím si, že taťkova motivace je abych ušetřila za plíny.))
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EUCHENIE: Tuhle se mně zase divila kamarádka, která má půlročního syna, že moje dcera (17,5m) ještě nechodí na nočník. No, sem zvědavá na ně za rok :-) Ale nechci je samozřejmě podceňovat, třeba bude její syn na tohle fakt šikovnější, kdoví.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    nasi jsou zas posedli tim, aby malej uz zacal chodit na nocnik. (18m). tatka mu ukazoval, jak se na nem sedi, mamka radi posadit ho nasilim.. no nevim nevim :)) resp vim, az to bude, tak to bude. a v lete se da operovat lip, ze
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FUNTL: u nás je tohle přesně naopak. Moje máma vychovala dvě děti, tedy sestru a mě a myslím, že o své výchově pochybuje a fakt je, že mě nikdy v ničem nepoučila, protože asi tuší, že ona měla se dvěma spíše klidnými holčičkami ve srovnání s moji bandou trochu veget :-) Je fakt, že my měly se sestrou pořád spory, ale to ona právě už moc řešit neuměla.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    SELLIGAN: celkem podepisuju. U nas je jeste faktor ten, ze mama vychovala 4 deti, tim padem ma pocit, ze vychova deti je obor, ve kterem ma nade mnou prevahu. I kdyz ono to v takhle nastavenych rodinach tedy asi plati i u mensiho poctu deti, vzdy se da pouzit argument, ze ty jsi mlada a nevis nic o tom, k cemu zivot dale povede.
    No a zesmesnovani aktivni ucasti otce na vychove, tam by se dalo najit mnoho zakopanych psu - od mindraku dedecka, ze se svym detem tolik nevenoval, po nejake temne zazite predstavy o nekompetentnosti muzskeho plemene na strane babicky, to je taky asi v ruznych rodinach namixovano ruzne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BONIE: tak takové dítě je asi sen, ale já takové neznám :-) ani starší, která je velký spáč, taková nebyla...u ní to bylo o to horší, že když spát nechtěla a já jí nechala, tak bylo odpoledne totálně na houby, protože byla unavená a protivná jak pes...takže jsem jí dlouho spát "nutila", protože bylo prostě vidět, že to potřebuje..mladší má naopak potřebu spánku hrozně malou, taky dobře od 1,5 roku nespala přes den vůbec, za žádnou cenu....ale nepotřebovala to...a v noci spí jestli deset hodin, spíš devět...nic moc :-( ale nenaděláš nic....a ve školce po obědě začla zase spát, ale doma teda ne :-) ovšem spaní ve školce mě spíš vadí, protože ona pak hrozně pozdě usíná a když míním hrozně pozdě, tak myslím třeba v 11 a v sedm vstává....normálně chodí holky spát tak o půl desáté....
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BONIE: úplně tě chápu. já potřebuju aspoň půl hodiny. Když je nejhůř a starší dítě prostě nespí (a to druhý jo), tak prostě pustím pohádku
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: no tak mě ty dvě hodiny spánku právě dost pomohly, abych se tím klientem nestala .)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    SELLIGAN: nase dite je nesnesitelny, když se po pár dnech vrátí od babičky. u kamosky, ktera ma 3 deti jsem overovala, ze to je normalni. no a v posledni době se zase s kýmkoliv kromě mě odmítá loučit. i s otcem, kterého zboznuje. nic z toho neděláme
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    FUNTL: mam za sebou 10 semestru psychologie, analyze se nebranim. No vsak ono to je videt pokazde kdyz jsme tam s manzelem se chovaji jinak, nez kdyz jsem tam byvala sama, i jako tehotna, i tedka. Nasi si dovoli mnohem vic me peskovat..Jsem se chtela zavdecit, dotahla kvasek a upekla jim chleba. Nicmene kvuli hrnci, ve kterem se pece a oni maji blby se chleba nepoved uplne, byl trosku lepkavy uprostred a tata mi rika "tohle neni dopeceny. no pojd se podivat, je tohle podle tebe dopeceny chleba?" jsem si prisla jak malej fracek. A takovych veci tam bylo vic..ja mam dost narocne rodice..a tata byl 20 let u vojska..
    a ja najednou proste prestavam tak poslouchat jak byli zvykli, no. Veci typu "chces li rici svuj nazor, zeptej se".a podobne.
    ADD
    ADD --- ---
    BONIE: Jsem chodící nervozní zombie, ale kdybych měla nutit dvě děti ležet v posteli, když nechtěj, tak mám dvě mrtvý děti a jsem nervozní klient místního vězení.
    BONIE
    BONIE --- ---
    ADD: jo uznávám, že to zní logicky.. tohle dramatické uspávání začalo v průběhu mého těhotenství a prostě ten kdo nevydržel fungovat jsem byla já, takže prostě "musel" spát i on.. přišlo mi lepší, aby měl v pohodě vyspanou maminku, než chodící nervozní zombie :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam