rada bych se poradila ohledne
spani novorozence v rodinne posteli. predstavuji si model ditete, kteremu bude vyhovovat spat primo mezi nami, casto pritulene, az se zabehne kojeni tak jen nacucnout a odcucnout, narodi se v lete. mam ale nejasnosti
prikryti ditete: spite pod spolecnou perinou vsichni tri, ci mate dve periny? spolecna perina mi pripada slozita na kontrolu prikrytosti ditete, ale zase jsme na ni zvykli, je zasadne kontaktni, tak nevim. pripadne mit dite balene zvlast napr. ve spacim pytli (se nevykope), ale pak uz nemuze byt pod perinou (prehrati) - pritulit uplne nejde - ztraci se pointa?
podlozka pod dite: laicky se mi libi ty ovci kozesiny; resite nejak procuravani se ditete durch do postele, nebo to nebyva tak horke? davate nahoru do rodinne postele nejakou podlozku na matraci? pouzivate ovci?
plus souvisi: nase velka matrace je z peny, vykompenzuje ovce ten penovy efekt (nevhodne - dite ma mit tvrdou matraci - to muze mit pres den; nejaky mame, ale jednoluzkovy = v posteli vytvari ryhu (diru) zrovna mezi nama kde by spavalo dite, plus po cisari bych rada spala na mekkym... tak nevim)
(souvisejici dotaz - kde se da koupit pevna zavinovacka jak byvaji v porodnicich pry a driv mely nase matky?)
dik moc za info jak to resite u vas; jde mi o prvni mesice ted, neresim aby dite se neodplazilo z postele pryc nebo tak
nebo nejaka mensi ovce