MEDVED007:
TAPINA: tyjo to mi teda vůbec nepřijde, že by byl nějaký extra bordel. Kusy co spadnou na zem jí zase dám a židličku umeju. A to lžičkou nejí, jí rukama a hrozně jí to baví.
Naopak když máme návštěvu kamarádů co kašičkujou,tak pořád děti převlíkaj, děti maj kaše a za ušima.
Máme jednu velkou výhodu, že máme psa, takže zbytky pod židlčkou mizí, ale i když tam není není to žádný vytírání, ale zvednutí pár kousků.
Hlavně jsme jí naučili jít hlavně v židličce s náma u jídla, takže celá místnost nemá jak být zapatlaná, eď stejně jíme v létě venku a satuosedačkou je to stejný.
A matlání - to bych tipla že si představuješ zas kaši. Tady není nic moc co matlat. Jasný, že to padá a lítá, ale nic náročnýho. A to jsem fakt líná uklizečka ... Jsou to pevný kousky jídla.
Možná mám zrovna dobrej exemplář.
no a na cestách jí uplně stejně. Zeleninu napařuju, když někam jedem kde nanapařuju tak má ovoce, jí ale taky i rýži (rukama) atd. což je zrovna bordel jídlo.
A i vidím, že jí docela dost a baví jí to. (například včera měla avokádo a snědla ho půlku.)
Jen já plně kojim, takže jí dávám jedno jídlo denně plus během dne nějakej rýžovej chlebíček či kukuřičnou křupku, jablko atd. A rodiny co to praktikují a mají větší děti, tak už od toho roka jedí vlastní porce pořádnýho jídla. Ze začátku to byla hra a ožulávání (jedla už bez zubů) a teď už je to férový obědvání.
Ale myslim, že je to o dětech i rodičích. Já mám děs z vyváření a mixování třikrát denně. Tohle hodně vyhovuje mě a Žofka zas chce dělat věci samostatně, takže jí blw vyhovuje taky dost.