Já se předem omlouvám ID LAMIA, rozhodně nechci, aby to vyznělo jako kritika její osoby nebo jejího přístupu.
TORUVIEL: Četlas tu diskusi? Šlo o skoro roční dítě které jí jen jedno jídlo denně, protože se krmí samo a víc prostě nechce, jinak je kojené. LAMIA byla upozorněna, že to jedno jídlo denně možná z hlediska příjmu železa nemusí stačit, protože mateřské mléko už v tomhle věku potřebu pokrýt nezvládne, a ať si na to dává pozor a ohlídá si to. Tolik k tomu železu.
Následně sem
LAMIA dala odkaz na článek o principech BLW, na který jsem reagovala seznamem negativ, která na té metodě (na metodě jako celku, ne na pár kouscích, které si z toho kdo vyzobe podle vlastního uvážení) vidím
já a dozvěděla jsem si hned od několika lidí, že to je přece v pohodě, neb to nedodržovali důsledně a vybrali si z toho jen to, co jim vyhovovalo. To je sice fajn přístup, taky to tak dělám, ale to se pak nemusíme bavit o "metodě BLW", ale prostě a jednoduše o tom, jak a čím kdo krmí svoje děti.
To je jako bych řekla, že mi (dejme tomu, příklad) balet nepřipadá jako vhodná pohybová aktivita pro dítě, protože tanec na špičkách deformuje nohy a zatěžuje klouby a dostala bych odpověď, že ale to přece nevadí, protože vůbec nemusí tančit na špičkách a zvedat nohy nad hlavu a vlastně může jen tak nenáročně poskakovat na hudbu a mávat rukama - no ale to pak nebude balet, že. Stejně tak, když někdo sice dítěti dává jídlo do ruky, ale jen tehdy když to situace dovoluje a sám určuje, kdy se s příkrmy začne a kdy se nahradí další mléčná dávka nemléčnou, tak to prostě není BLW. Už je to jasné?