• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BONIE: a hodně u nás pomáhal šátek. mimino v něm bylo spokojené a vlastně nic nechtělo a já měla ruce na starší....
    a rozhodně bych teda šla tvrdě po tom, že ubližovat se nebude....to je naše základní domácí pravidlo, které je velmi tvrdě vyžadované a tvrdě trestané
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BONIE: myslím, že tohle ve větší či menší míře zažila každá máma víc dětí, které jsou blízko u sebe....asi na to žádná rada není, vydržet, přežít, říct si, že to přejde a hlavně si nic nevyčítat....děláš co můžeš a víc prostě není možné....otřepané fráze jakože starší zapojovat do péče o mladší určitě znáš, ale sama vím, že ne vždycky to jde a funguje....je dobré, když má člověk nějaké hlídače, že děti občas oddělí a věnuje se jen jednomu....u nás třeba v období kdy byly holky malé chodil s tou starší manžel téměř každý víkend do divadla....byl to takový jejich rituál "velkých dětí", protože mimina do divadla nechodí a oba si to moc užívali
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás měla bych takové téma :) fixace na matku a žárlení na nového sourozence (+ žárlení asi uplně na všechny).. mám děti od sebe rok a třičtvrtě a asi po půlroce, kdy se to miminko začíná už více projevovat se u staršího syna dostavují žárlivecké tendence, buď takové konkrétní jako že jde kolem, bouchne ji, bere ji hračky a tak, ale hlavně takové nepřímé jakože si vynucuje pozornost, vzteká se, hysterčí a chce být vlastně jen se mnou.. snažím se mu vycházet vstříc, ale mám pocit, že nedokážu nějak dekodovat, co se v tom malém mozku prostě odehrává.. jestli se tím stává šefikem situace a nebo jen potřebuje fakt domazlit... už jsem z toho celkem vyčerpaná, protože u mladší dcerky zrovna nastalo období separační úzkosti, takže jsem trochu jako štvaná zvěř.. tak budu ráda za nějak sdílenou zkušenost...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: nechci moralizovat, ale moje máma mi nikdy nevěřila, ona zažila v životě spoustu velké bolesti, (např. v 25 jí podělali operaci ledviny, že jí pak museli vzít celou a to jí zešedivělo půl hlavy), takže celý dětství každá bolest malá, já s...., která se všemu podává. Takže vždy se vším u doktora pozdě...takže pokud máš vysoký práh bolesti, neznamená to, že dítě ho má taky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: Nejspis to bude v mem pripade ono syty hladovému neveri,ani ze dotykati se dratu na zem spadlých je zivotu nebezpecne...:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    MALKE: Taky davam na zuby panadol sirup, nic jineho nepomaha. Mam z toho trochu vycitky, ale ja bych se jinak zblaznila... Mala je u kazdeho zubu nekolik dni protivna, uplakana a v noci nemuze spat. Drzi se porad za dasne a ukazuje, ze ji to boli. Tak dam radeji panadol a ona je klidna a v pohode.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: chápu. ale mým hochum zuby nějak dramaticky nerostou (Eli má pořád jen čtyři), a prubezne jsem zkoušela vysazovat - plus ne že bych na každý noční řev reagovala zasunem cípku:-) jediné, s čím nesouhlasím, je ta mírná bolest - mám dojem, že batolata si ji uzijou až dost, jak se furt někde otloukaji, a zuby jim určitě rostou i přes den bez medikace;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Když bylo nejhůř, taky jsme šoupli nurofen, ale většinou stačilo jednou, aby se po několika špatně prospaných nocích líp vyspala, pak to snášela zas líp (a my taky).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: já trpěla jak zvíře, v noci nespala, asi to bude individuální, jak u dětí, tak dospělých, ale vůbec se jim nedivím, že řvou a jsou protivný a ten Nurofen jsem občas šoupla taky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: když mi rostly, ještě je mám.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: Protože mne ted rostou, zadne poteseni to není, ale zas zadna tragedie...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: když ti rostly osmicky? Nebo když ti je vytrhli?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: asi bych tomu neříkala mírná bolest, když si vzpomenu na osmičky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MALKE: Lekum na bolest uplne nefandim, tak nejak instinktivne si myslim, ze takova mirna bolest v brzkem veku bude mit nejaky smysl...Navic druhy syn je krokodyl, v roce uz mel krome spodnich trojek komplet zuby venku (1-4). To bylo skoro porad, ctrnact dni tak, tyden onak, pak se zas rezalo něco dalšího. To bych ho musela mit nafetleho prakticky permanentne :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Pozor v obchodě V bavlnce budou nově kurzy používání látkových plen, vede to moje kamarádka, zde jsou termíny http://www.vbavlnce.cz/terminy-akci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MALKE: Proč ne, taky si beru ibalgin na menstruační bolesti, i když jsou "přirozené". To ještě neznamená, že člověk musí trpět. Teda já od porodu menstruační bolesti už nemívám a dítě skrzevá zuby taky neřve, ale rozumíme si :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MALKE: jojo nurofen na zuby a ditiaden na kašel...mí přátelé nejvěrnější
    MALKE
    MALKE --- ---
    BEBERA: asi jsem drsná matka, ale já jsem (druhému, první na to tak netrpěl) dítěti na zuby prostě vrzla cipek panadolu. calgel nezabral, po tomhle spal jak zabitý. konzultovala jsem to s doktorkou, říkala jenom, že by se to mělo střídat s nurofenem, aby si nezvykl a nepřestalo to účinkovat. dávala jsem ho asi čtrnáct dní, pak při dalším vysazení už neplakal, tak jsem přestala. přišlo mi lepší, abychom se vyspali všichni - pokud se to tedy nedělá dlouhodobě, to bych si nelajsla.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SELLIGAN: Nevím... u nás to dělaly obě holky kolem roka a u obou pomohlo tohle "vysvětlení", že v noci už se nejí, ale spí... Mladší jsem tou dobou kojila a při pohledu na flašku s vodou chytala hroznej amok, takže jsem ji už pak ani nenabízela. Ale po zkušenostech s první jsem věděla, že jestli ji chci přesvědčit, musím vytrvat :-) Je taky možné, že u vás je to něco jiného.

    Starší dcera mívala i ty noční děsy, ale to vypadalo úplně jinak, začala řvát a kopat a máchat ručičkama ze spaní a nic moc nezabíralo, absolutně nevnímala, mívala to třeba 4-5x týdně, vždycky jednou za noc, ale vždycky to stálo za to, bylo to tak na hodinu až hodinu a půl, někdy pomohlo ji probudit, jindy to nešlo a museli jsme s ní počkat, až to přejde samo. Prý je to nezralostí cns. S věkem ji to přešlo, nejhorší to bylo mezi cca 1,5-2,5 roky, od tří to snad neměla ani jednou.

    BEBERA: Já vidím zuby za vším, kamarádky už se mi smějí :-D Jenže většinou se trefím ;-) A pohled z okna na světýlka zabíral na starší, když se jí klubaly spodní řezáky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam