INUSHKA: mne se to spojuje (to uz neni kniha ale moje laicka uvaha) s tim, jak decka milujou hracky typu zmacknu tlacitko, neco se stane. Hudebni hracky atd. Nemyslim ze by tak milovaly hudbu, ale prave tu vzdy platnou kauzalitu - zmacknu - vytvorim efekt - jsem mocny.
Kdyz to hrajou s zivym clovekem, je kolem toho kopec srandy a smichu a to je povazovano za hlavni terapeuticky vliv - decko zaziva samo sebe jako dokaze neco zpusobovat (vyvolat ucinek dle sve vule) a zaroven je to sranda, mama i ono se smeje.
Prehaneni se reakce na neco (svijis se hrozne pri lechtani) ta Solter taky doporucuje, je to na podobnem principu, decko vi ze je to 'silly' (dloubne do tebe a ty se dramaticky skacis k zemi do postele), ale presto ma pocit moci a je kolem toho sranda. Ma tam plno prikladu jak to deckam celkove pomaha dobijet baterky (napr detem v tezkych situacich - narozeni sourozence...)
LYDI: ad ze je to neprirozene. No jo no, ja osobne to beru tak, ze s detma nemam zadne zkusenosti, nevim co je prirozene, leda snad ze bych jako etalon brala jednani svych rodicu, jenze to vedlo k neuroze kterou bych svemu decku neprala, takze se koukam co na to odbornici. Delam si pomalu sbirku zajimavych reseni, ktera mi neprijdou intuitivni (sama bych na to nedosla), a tyhlety power-games (hraje se na to, ze dite je silne, ze nejak ovlada ono tebe) je jedna z nich. Doporucuje to i ta Naomi Aldort, jako pomerne vselek