YMLADRIS: Tyjo, prdíky, kolika.... Za prvé mi pomohlo se svěřit ve vedlejším mateřském fóru, abych zjistila, že je to vlastně normální (asi nechceš zrovna tohle slyšet/číst, viď :-) ale psychicky mi to pomohlo fakt výrazně, dítě zoufale brečelo a já stejně zoufale bulela s ním v náruči nebo vleže v posteli s totálními pocity neschopnosti, bezradnosti a spoustou výčitek). Jinak jsem doopravdy ocenila Karpovo Nejšťastnější miminko v okolí (časem jsem dokoupila i ty dvě další knížky do zásoby :D ) a ty jeho zásady, to byl aspoň na chvíli vypínač, i když to taky nebylo samospásné... Kapky typu BabyCalm nebo Espumisan byly na dvě věci, mám pocit, že spíš trochu pomohla probiotika (v kapslích, ty BioGaia vyzkoušené nemáme), obecně ale bylo nejlepší vzít teploměr a skrčit mu při tom pořádně ještě nohy k bříšku, někdy stačilo jen to cvičení nohama, když byl hodně natlakovaný. Krémy typu Pupík apod. taky naprosto zbytečné, spíš mu po nich jen zčervenala pokožka a podle mě ho to muselo spíš štípat, než ulevit na bolení bříška (ale pediatra navrhovala mazání bříška fenyklovým olejem, ale ten jsem v kamenném obchodě nikde nesehnala, zpětně jsem zjistila, že je k sehnání na netu - pozdě bycha honit... ale doktorka tvrdila, že jestli něčím matlat při masáži bříška, tak jedině tímhle). Zabíralo i na radu doktorky si ho dát bříškem na svoje stehno a válet si ho po noze, stlačilo mu to břicho a šlo to ven. A když to nebylo prdy, ale přetažením, moc vjemů atd., tak prostě zavinutí, bílý šum a hlavně houpání v houpacím křesle - dodnes je to nejpoužívanější kus nábytku u nás doma :-) Plus se to taky dost zlepšilo, když jsem se odvážila používat šátek a později Manducu. Na noční pláč zabralo vzít si mrňouse k sobě do postele, od té doby se probuzení v noci většinou obešlo bez řevu, napil se a za nějakou dobu zase usnul, někdy se ani pořádně neprobral a pil v polospánku.
Co se týče zubů - tak to se nechám překvapit, ještě je nemá, takže budu ráda za info :-)