RACHEL: :))) pan Huml
Metodu pevneho objeti ja bohuzel vnimam jako nasili, takze bych toho nebyla schopna. Na objeti ho ale ani neni potreba, ve vetsine pripadu kdyz na nej mluvim konejsivym hlasem "pojd, pojd ke mne" a otevru naruc tak prijde a necha se obejmout a uklidni se. Ta otevrena naruc je dulezita; pokud bych ho chtela chytit sama tak se zacne zmitat jeste vic; kdyz ale na nej nesaham a otevru naruc, prijde sam. Vyjimka - na prebalovacim pultu - tam se necha zvednout, protoze stejne hlavne nechce lezet, a pak i obejmout a uklidni se.
Problem ale znovu nastane jakmile se vratime zpet do bodu kde vztek zacal - musime prebalit/dat plenu, musim neco udelat a nemuzu ho dal drzet v naruci a on se vyda delat to co jsem mu predtim nedovolila a kvuli cemu se nastval. To prebalovani je fakt utrpeni - vyhnout se mu nemuzu, zabaveni novymi a novymi vecmi obcas funguje. Jo a novy hit - zacal chodit na zahradu; ten amok kdyz my rozhodneme ze se jde dovnitr! Dostat ho dovnitr dobrovolne je nemozne, asi by tak klidne i prespal resp usnul.
Takze uklidnit syna vetsinou zatim dovedeme, ale potrebuju najit zpusoby jak prochazet situacemi ve kterych ho uklidnit v naruci z technickych duvodu nelze. Asi je to spis otazka pro meho psychologa, co :) (neboli srovnej se s tim ze tvoje dite se chova a reaguje zpusoby, ktere te frustruji a deptaji, nenech se u toho vytocit - pro me to je quest hodny jizdenky do Bohnic, ja mam hrozne rada svuj klid, a problemy u snidane mi dokazou zkazit naladu na cele dopoledne a musim se ovladat abych mu to nedavala sezrat. Vlastne na tom jidle asi, kdyz budu k sobe uprimna, me vytaci to ze - ja pripravim jidlo, on ho z neznamych duvodu, ktery se jevi jako truc ci vysmech a dokazovani si sve sily, ignoruje, a ja - musim vyhodit jidlo, delala jsem zbytecnou vec, plytvam potravinami, a jeste se citim porazene, jako kdyby se mi nekdo vysmal. A u toho prebalovani - cinnost ktera se udelat musi, zadna zabava zrovna, a jeste ji musim nekomu nutit, takze opet uvnitr sebe jdu do vyvrtky, ze se musim s nekym prat abych provedla neco, misto ceho bych klidne stokrat delala radsi neco jineho. A vubec, opravdu nejsem trpelivy clovek; jak se mne samotne neco nedari, tak jsem rychle nastvana, doted se s tim dalo zit, ale s ditetem to zacina byt narocne, nevim, jak to zmenit, je to ve mne hluboko, to je prace na x let)