SANCHA: já na první dceru kočár sice měla, ale z druhé ruky, za pár kaček a vlastně jsem jí první rok života skoro výhradně nosila....na druhou stranu byly chvíle (např. nákupy), kdy se kočár hodil a hlavně se hodil pro druhou, která nošení dost bojkotovala a bez kočáru bych byla dost ztracená.....
takže za mě, já bych aspoň nějaký kočár pořídila, byť nemusí být nějaký super nový krásný, dneska je k dispozici řada jetých fakt za hubičku, protože nikdy nevíš jaké budeš mít dítě ani jak to tobě osobně bude sedět....třeba budeš mít záda/břicho/cokoliv v háji a bude to problém, třeba budeš ráda, když ti někdo dítě vezme ven a ten někdo bude preferovat kočár....
nebo pokud ho vyloženě nechceš, tak bych aspoň pojistila variantu, že mám u kámošky zamluvený nějaký, který aktuálně nepotřebuje, protože pak je docela škoda něco nahonem nevýhodně kupovat, kdyby se ukázalo, že je přeci jen potřeba
okolí v našem případě (před deseti lety) na šátek reagovalo vesměs pozitivně, byť značně udiveně, tehdy to bylo daleko míň běžné než dneska.....což teda mimo jiné přinášelo i určité omezení soukromí, protože kdejaký chytrák v MHD měl pocit, že je třeba se k tématu pozitivně/negativně vyjádřit a člověk byl furt středem pozornosti, což mi třeba moc milé nebylo