• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    NEELLA: jsem z Prahy a az bude chvilka tak premerim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MULTICAT: Mně to přijde jako děsná demagogie. Protože dneska sice máme možnost být s dětma doma 4 roky, ale bere se při tom tak málo peněz, že stejně matka musí přivydělávat, nebo být živena partnerem, sorry, ale z 3800 já sebe a dítě neuživím. Takže kde je ten ideální výchozí stav, kdy ženy "mohou být s dětmi, nemusí do práce", který by se měl zachovat? Já ho v realitě nevidím.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MULTICAT: Já moc nechápu, co na tom návrhu komu vadí. Už teď platí, že kdo chce při dětech pracovat, může, kdo chce být doma, může. Jediné, co ten návrh mění, je strop RP, což těm, co chtějí pracovat, pomůže, těm, co chtějí být tři roky doma, neublíží. Tak co na tom komu vadí, proboha?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MULTICAT: fakt? Mě to trochu nadzvedlo, musím říci. Protože návrhy MPSV neberu jako diktát, jen jednu z možností.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    S par detaily (feministky) nesouhlasim, ale jinak trefne, myslim:
    Nemějte děti, zdržují od práce - Blog iDNES.cz
    http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497747

    NEELLA
    NEELLA --- ---
    BILAKOBRA: Jakou mas délku a odkud jsi?
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    mel by nekdo zajem o elasticky satek hoppediz - lilkova barva?
    myslim ze to je tenhle http://www.branakdetem.cz/elasticky-satek-gots-hoppediz.htm
    tak za 700,-
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Trochu odjinud, ale možné principy výchovného transferu a observačního učení se potkávají

    MONTESSORI V KOSTCE
    https://www.youtube.com/watch?v=EsMjrdMM3h8
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEMESISS: Podle mě je důležitý umět to v sobě zpracovat. Nepřenášet strach na dítě. Strachu je v dnešním světě tolik, tak ještě nepřidávat (člověk to vidí všude, to je pořád na hřištích nějaké "spadneš!", "nelez tam!"...to je všechno totéž, rodič má strach a neumí to zadržet a pozorovat v sobě, případně ventilovat nějak, aby to nepřenášel na dítě. Když si zabrečím a dcera to vidí, tak vysvětlím, že jsem třeba dojatá, jak už je velká a samostatná, že už jde do školky, cokoliv... To je taky potřeba, aby dítě vědělo, že takový pocity jsou ok, ale týkají se mě, ne jí...
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TORUVIEL: no jo...ja si furt myslela, jak budu jako mama desne nad veci a ted tohle :) kdyz to otocim a predpokladam, ze dite stejne z mamy ty pocity driv nebo pozdeji nasaje, znamenalo by to, ze si v sobe tu uzkost prece jen nejak dokazem poresit..
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    Od té doby, co chodí E.do školky máme teda na všem oblečení nálepky se jménem a telefonním číslem, takže by jí případně identifikovali podle toho :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: jo, tak to mam nejak ja...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEMESISS: Hele asi jsem taky potenciálně ten typ, ale mé dítě mi dává velmi jasně najevo, kam chce, s kým chce atd. (např. babičky, školka, nebo i "jen" pouhý její otec). Já se orientuji v tomhle případě podle dcery, chce tam být? Ok, nechám ji. Doteď mám v živé paměti, jak jsem ji poprvé zanechala v nějakém školkovém zařízení (byl to tábor lesní školky v létě), ona naprosto v pohodě, já se donutila odejít a cestou jsem se prostě rozbrečela (velká holčička, zvládne to tam sama, bla bla znáš to...). Mám za to, že je to moje povinnost, to dítě pustit, když se nebojí. A jsem ráda, že se nebojí do toho světa vyrazit, a možná jsem i ráda, že ten strach odnáším akorát já, a ne ona.
    MEDVED007: A byly by schopny tyhle údaje dát cizí osobě? Já nevim, představuju si, že by třeba dcera brečela, a nebyla si schopna vzpomenout na ty údaje. Jinak je umí, adresu, jména, moje telefonní číslo, ale to až teď tak od 4 let...
    Já jí teda obyčejně psala moje tel.číslo nesmazatelnou fixou na ruku, když jsme šli třeba na nějakej festival apod.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MEDVED007: Já to Malvíně koupila, když jí byl rok a půl, to nebyla schopná říct ani "Dobrý den", natož odříkat svou adresu a dvě telefonní čísla. To by nedala ani teď.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: naše holky to několikrát na ruce měly, ale ve finále mi přišlo jednodušší (při mojí skleroze) naučit je prostě kromě jména a adresy taky tel. číslo na oba rodiče, pro dítě není problém si dvě čísla zapamatovat....jediný problém byl v cizině, kde by jim asi nikdo nerozumněl, tak tam jsme to používali dýl....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NEMESISS: ono to má ještě jednu výhodu - uvedeš informaci, kterou pokládáš za nezbytné, aby nálezce dítěte měl.
    naše dítě tam mělo napsáno ALERGIK - NEKRMIT! (s alergií na mléko, pšenici, vejce a ořechy byla pravděpodobnost, že mu podají něco, co nesmí, dost vysoká)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MUFLONEK:
    INUSHKA:
    BALAENA:
    TAPINA:
    jezisi kriste ja to jdu okamzite objednat
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    SANCHA: kdyz jsem v klidu, niterne to tak citim - ze je me nasycenej azaz (spime spolu, furt kojenej na vyzadani, nosim ho - jen podotykam, ze to nedelam vse takhle podle nejakyho vzoru kk, ale hlavne proto, ze mne to tak vyhovuje), ze mama je mama to je jasny, ale treba kdyz neni tata nejakou dobu doma a je porad se mnou, tak jsem pro nej nudna a je uplne u vytrzeni, kdyz za nim prijde baba/deda/dobude se sousedum do bytu atp.

    nerada bych byla ten typ matky, co dite neumi pustit ve chvili, kdy ono to potrebuje a podle toho, co tu resim, k tomu mam asi slusne nakroceno, protoze uzkostne resim jako problem to, ze on se naprosto prirozene vyviji a pousti od mamy do sveta...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: To asi taky pořídím, Jirka je naprosto kdekoliv schopný se ode mě trhnout a jít si něco zařizovat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam