• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TURBONOCáci celého světa, spojme se!
    Známe se většinou asi jenom po telefonu, často spolu řešíme různý hrůzný technický obtíže
    nejen na páteřních sítích a rádiovejch lastmiles ;),ale tady si můžem pokecat neformálně
    a zanadávat si, jaká to byla dneska zase šichta :)

Klepy, drby, kdo koho stáh kam, všechno se bere!

Tady to žije i v NOCi! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Network_operations_center ;)
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DEINEIGE: A pokud byste chteli pracovat v "necem jako NOC" v Ciscu v Praze, posta. :)
    DEINEIGE
    DEINEIGE --- ---
    Mame volne misto na NOC v Praze. Detaily v poste
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TANTRAMAN: u Irska je taky neco prervanyho pod vodou :) Ale to maj opravit do pozitri.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SEAMEWE 4 Cable cut. The cable cut is about 480kms from Jedda Cable Landing station

vypada to na dva tejdny
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi, zkouším to znova po čase - víte někdo o nějakém volném místě na 12 hodinové směny v 24/7 provozu v Praze? Aplikace, sítě, helpdesk... nejlépe 1st level support, ale dal bych i 2nd level.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    DEINEIGE: todle "jeste"jde .. preruseni optickeho kabelu. nez to nasli .. tak uz tam byly vybetonovane zaklady nosneho sloupu dalnicniho mostu ...
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DEINEIGE: asi se snažil o implementaci token bucketu :)

DEINEIGE
    DEINEIGE --- ---
    E2E4: duvod, proc tam byl ten sud, mi nak stale unika...mozna to byla past a mel policeno na magicky packet =)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DEINEIGE: Proc tam daval ten sud??
    Ten bagr asi ukradl (nebejvaj zamceny, nastart ovat se daj sroubovakem - kamaradka cestou z hospody takhle jela bagrem po Francouzky :).
    TURBO
    TURBO --- ---
    DEINEIGE: a ještě prý na tom bagru ujel, nechytla ho ani dálniční policie. All-win Straight!
    DEINEIGE
    DEINEIGE --- ---
    Pribeh k nocnimu fibercutu:
    Neznamy bagrista vedle trati cca 5m od koleji udelal vykop primo v trase OK, lzici bargru pretrhal OK a dal do diry 200l prazdny sud s otevrenym vikem a jamu zahrabal.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    EX_ESKADR: on v tom teda nejede jenom DialTelecom, prsty v tom ma vetsina velkych operatoru a poskytovatele CDRek, spis tohle je sranda, ze to nekdo zdokumentoval a zkusil verejnost informovat
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    E2E4: tak o pana Tunu ze Stream.cz fakt nejde ;)
    tahleta reportaz je o nekalych praktikach pri pronajimani zpoplatnenych tlf. cisel, kde Dial Telecom doslova kryl firmy, ktere porusovaly/ji zakon z, myslim Unora 2014 o zakazu poskytovani prostoru firmam, ktere nabizeji pujcky skrze zpoplatnene tarifni pasmo
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EX_ESKADR: O co slo? 37 min tv nova (nebo co ke to za ksichta) nedam..
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    GAF
    GAF --- ---
    XEHUTL: díky moc
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    GAF: ok, poptam se a kdyztak dam vedet do mailu
    GAF
    GAF --- ---
    XEHUTL: Mně je relativně jedno, v jaký oblasti IT bych pracoval. Nebo dokonce snad zákaznickýho servisu i s minimem nebo žádnýma IT. Jestli se teda ptáš na tohle. Směrodatný jsou pro mě dvanáctky. Rád si rozšířím obzory. Takže jj, i telco. Nějaký zkušenosti mam ze všech těch oborů, jakože telco, hw, sw, sítě. Ale ponejvíc mám zkušenosti s tímhle jak jsem psal.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    GAF: TELCO?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam