SKOT: Jsem právě četl desítky zcela jednoznačnejch a pozitivních recenzí na škrtátko Multi exposition. Všechny víceméně s Nikonem V, 5000, 8000 a 9000. Uživatelé to popisují jednotně, že zaškrtnutí ME způsobí prosvícení stínů ve výsledným složeným snímku, neb druhej průjezd je s delší expozicí per pixel. Jsou i tací, kteří to mají zaškrtnutý pořád.
A u mě se to chová jakože správně až na ten finál: též to projede tu fotku dvakrát, poprvé rychle a podruhé pomalu, akorát pak ta složená výsledná fotka (JPG, TIFF, 24b, 48b, je to jedno) je ve světlech a středech stejná a ve stínech tmavší než při normálním osvitu. Jak kdyby ten skládací algoritmus nefachčil. Přitom jak to projíždí dvakrát, tak vidím, že ten druhej průjezd je o dost přepálenej, takže to není scannerem. Je to tím složením na konci.
Kromě tohohle mi ale ten soft nikde nevadí. A teď jsem testoval 5400 dpi na 4 x průchod vs. 1 x průchod a je to teda strašlivej rozdíl, toho šumu/rastru/kydanců je tam bez multisamplování jak naseto. Z toho su moc spoko.