Murhajo, vzpomínáš si, jak jsi tu nebo jinde kdysi (tak před rokem dvěma) řešil nějaký scany od Škody nebo odkud, kde jsi měl totálně zjebaný světla žehlicím algoritmem pro odstranění prachu? Odepisoval jsem tehdy, že mají moc silně nastavenej ten ICE filtr a že se to chytá na drobný nerovnosti na diáku (byl to nějakej cross nějaké budovy).
Tak mně to teď scanner dělá taky, i když tam mám Light nastavení. Úplně odpálí světla a nadělá všude kostičky a artefakty. Podezřívám ho z toho, že jak se tyhle prachy detekují IR diodou, tak já ho mám na stole vedle topení, to dost topí, scanner je docela teplej a dělá to. Taky to ale může bejt tím, že poslední dobou scanuju velký dávky, třeba čtyři filmy za sebou, takže se rozehřeje sám od sebe. Sichr je, že když začnu druhej večer od píky, tak je to najednou v cajku a nedělá to.
Musím to ještě zkoumat (a je to teda časově kurva náročný zkoumání), ale novej závěr je, že se buď příliš nahřeje vnitřek scanneru/snímač/dioda/film/něco a pak to zmate to IR čtení a myslí si to, že jsou chlupy úplně všude, anebo mi jde dopiče scanner (a jim tehdy taky). Není to příliš silným nastavením toho filtru.
Budu informovat. Zajímavý, že to dělá jen ve světlech. Taky mi to kurví zelenej kanál, prakticky tam ve stínech není, prahově odpadne a mám fialový stíny. Opět: po odpočinutí scanneru a zároveň stažení topení na málo a odstavení ho od něj se to začne chovat zase dobře. Doufám, že je to tím topením, tyjo, nechtělo by se mi měnit mašinu.