FRONEMA: Nemají nic? Nemít špatné známky a nebýt vyhozen je nic? Jak tu psal Apostri, proti nějaké závisti a výsměchu bude stát zase určitý tlak těch zodpovědnějších. Právě že to simuluje realitu špatně, protože to říká, že týmová práce moc nefunguje a nemá smysl (protože jev, kdy je sestaven ne zcela dobrovolně a všichni nepodávají stejný výkon nebude málo). Právě to, že týmová práce funguje, vyvrací tvoji tezi, že by výsměch obecně převládl.
TEDDYBEDDY: Společný motivátor je přece zřejmý - známky. Nejde o altruismus - jde o to => nechci být vyhozen, musím se s ostatními dohodnout, že podáme alespoň nějaký výkon - pár jedinců typu Benny se sice sveze, ale jen proto, aby si nabili ústa se sám nenechám vyhodit. Tedy je tam úplně jasná motivace.
Právě to co jsi sám psal zde:
TEDDYBEDDY je velmi důležitý závěr - že to funguje v malých jednotkách s určitými vlastnostmi. Velmi dobrým příkladem je třeba také rodina (a někdy poměrně široká), kde to obvykle funguje velmi dobře (a kde je to i řekněme žádoucí). Ten příklad ale paušálně říká - tato forma společného jednání nefunguje nikde - a jako příklad si bere zrovna to, kde to funguje. Tj. při čtení jsem měl pocit, že se ze mě někdo snaží udělat blbce. Proto jsem tomu dal palec dolu - i když třeba s určitou formou závěrů bych problém neměl, nemám rád demagogii.