VIDA: tu typologii map v clanku u workaholika jsem moc nepobrala, resp. nevyplynula mi z toho nejaka uzitecnost. Nicmene si uvedomuju ze pouzivam mapy ve dvou hlavnich rezimech (tez ad anketa)
1. "progress/todo mapa"
je nejaky projekt, na kterem pracuje x lidi a neustale k nemu chodi nejake pripominky, podnety, problemy (vyvoj sw). mapa na Mind42 umoznuje zanaset nezavazne ty podnety a ty body k reseni, postupne je rozpracovavat. Clovek teda vidi k cemu vsemu se musi jeste zaujmout stanovisko, co s cim souvisi, v jake oblasti je toho ramcove kolik a v jakem stavu jednotlive body jsou. Takze takovy task management. Na to mi vyhovuje, ze pocitat umoznuje jednoduse mazat, presouvat, slucovat, znackovat, ze.
2. "wtf is going on" mapa
tuzkou na papir, zpravidla predem nevim co chci vlastne zjistit nebo usporadat, je to spis fakt strukturovany brainstorming aneb zapisme si vse, co souvisi s "XY" abychom to prvotne nejak uchopili, kdyz jeste nevidim zadnou celkovou strukturu. Tam vylozene mam zkusenost ze ta tuzka a mimovolne čmrkání po tom papire nejak zahadne stimuluje ten tvurci proces = na kompu by to asi neslo