75k je masakr za objektiv. Jako jo je to novinka a hodne slusnej. Ale zase jak moc se to technologicky lisi treba od posledniho FF Tamronu 70-200/2.8 (25k) ze.. kdyby to stalo 35-40k tak by mi to prislo realnejsi a urcite by jich prodali dost na to, aby to zakrylo vyvoj, NPI a profit.
Ale mam to samozrejme zkresleny i 2nd handem, muj nejdrazsi, 50-500 me stal 17k a dalsi nejdrazsi byly dva za 15k. Tu palku bych si ospravedlnil leda kdyby mi to pravidelne vydelavalo chechtaky. Jakoze hodne chechtaku..
Vlastne nejvetsi vydaje byly K20D se 17-70 (34k) a K5 s 18-135 (38k). To jsem jeste mel takovy ty predstavy, ze bych to chtel novy se zarukou a tak. Ale to aspon jeste byla doba, kdy to slapalo rychle kupredu a rozdily byly dost znat. A focenim do tydeniku a na uni se mi minimalne to druhy vratilo.
Dneska vemes 10 let starej fotak, napr EM1II a porad to je plne dostatecna masina i na vetsi naroky. Neni problem s tim fotit klidne box, hokej, zavody aut nebo svatbu v temnym kostele. A objektivy.. staci trpelive cihat az se nekdo potrebuje zbavit nejake zajimave veci treba v touze "upgradovat na foolfrejm".. 12-40/2.8 uz jsem videl za 8k prodavat.. co vic potreba :D