• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    IOM_NUKSO: taky jde o 2 tydny za pul roku, takze to z hlediska zivotniho stylu ajurvedy nema vyznam zejo :) Nicmene pokud jde o lehci hory, jsou li nejake, rikal jsem si, proc si to nezprijemnit. Vzpominam na Himalaje a mistni biryani skoro kazdy den, ale toto asi resi i horal bez ajurvedy.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KLUZAU: mozna to zkus vzit tak, ze v horach se prizpusobis horam. Pokud to tam nejde, tak to nejde, a nic spatneho se nedeje :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Marně teď googluju, jak udržet své ajurvédské zvyky a hlavně stravu na horách a na treku. Joga se někde vždycky dá zacvičit, pranajama také. Někdy sebou tahám sušené mléko na ranní kaši a večerní nápoj. Nicméně z většiny to moc nejde, nebo nemám asi potřebnou invenci.
    Google nefunguje, protože je zahlcený těmi nesmyslnými odkazy na ayurvédské pobyty v Nepálu apod.
    Ještě jsem zkoušel mandlový olej v plastové láhvy, i malý vydrží na týden dva. Dobré je to tam, kde jsou horalové, většinou si vaří hodně zdravé věci.
    Jaké máte zkušenosti?

MISTR8
    MISTR8 --- ---
    _PINKY: podle mě to za to stojí, i kdybys na to navázala pozdějc, jinde nebo nikdy. jsou to základy.
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    MISTR8: to bych rada, ale zatim jsem zadny letni nenasla:/ A myslis, ze ma smysl dat si jen jeden rok? Ja tu mozna dyl nebudu, tak nevim, jestli jeden rok jsou vyhozeny penize, nebo to i tak stoji za to.
    MISTR8
    MISTR8 --- ---
    _PINKY: Mám zkušenost s Govindem Rajpootem - tříletý kurz, nebo spíš tři roky s ajurvédou - nejlepší bude, když si ho půjdeš omrknout. V létě má nějaký kurzy, včetně kurzů vaření během nich. Mně setkání s ním dalo hodně do praktickýho života. Pavel Hloška se u něj učil, občas tam - zrovna v létě na kurzy - pořád dojíždí. Oba používaj selskej rozum, jsou to samorosti, ale srozumitelný, každej po svym.
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    Ahoj, nemate nekdo zkusenost se skolou ajurvedy p. Hlosky, Rajpoota nebo jinou nekde v Praze?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    JANITA
    JANITA --- ---
    LADYWAVE: Ahoj, je to ještě aktuální?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj mám tu nějaké knihy dovezené z Indie, jsou ale v Angličtini, třeba se ale budou někomu hodit, info o ceně v poště
    Ayurvedic healing - David rawley
    The way of Ayuervedic herbs - K.P.S.Khalsa
    The Ayurvedic cookbook - A. Morningstar
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ZIVA: a jeste je pomerne dost GOKSHURA (calldrops) powder (mocove cesty)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ZIVA: pripadne jsou naky shallaki, triphala, tulasi, neem
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    snad neva conti:)

all: prodam prasek brahmi, v baleni po a 50 g. cena prizniva, cca 15 baleni, posta

JUDIY
    JUDIY --- ---
    XARGH: pardon musim to cele upravit
    XARGH
    XARGH --- ---
    JUDIY: Proc sem hazes odkazy, ktery v cilovym umisteni mazes? pokud to mel bejt inzerat, tak to smaz i tady, ne?
    psal jsem ti predtim, zes sem hodila nefuncni odkaz. tak jsem nejak trochu cekal, ze to opravis...
    XARGH
    XARGH --- ---
    JUDIY: neco ti zkratilo to prvni URL, nefunguje. ;) viz ty "..."
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    JUDIY: určitě je to tak ve městech v současné době. Proto u středních tříd frčí bílá medicína - koupí si pipulku, a jsou "zdraví" za pár peněz během pár dnu. Teda to je moje zkušenost z Keraly.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    JUDIY: tak jako kazdy umeni...na druhou stranu znam par lidi co nemaji zadnej prijem zijou v lese a stravu meli tezce ajurvedickou:)
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    KLUZAU:
    CONTINUITY: po návštěvě nekolik lékařských rodin - ayr v indii jsem dospěla k tomu, že ayurvéda jako životní styl byl většinou pro vyšší třídu..
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ZIVA: taky je to asi trochu historická věc, ne? Jak na tom byl indický vesničan ještě před 60 lety?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam