Ahoj. Ráda bych se zeptala, jestli dodržujete doporučené kombinování potravin dle ajurvédy a do jaké míry. Narazila jsem i na doporučení kombinace např. jednotlivých typů ovoce. Osobně mám ráda třeba kombinaci banán (sladké) a pomeranč (kyselé), které se k sobě dle ajurvédy moc nehodí. Vzhledem k tomu, že je teď sezóna jahod mi nedá se nezeptat, zda je tak zavrženíhodná kombinace jahody s bílým jogurtem? Dříve jsem dokonce kombinovala i banán a bílý jogurt, což také odporuje zásadám kombinování potravin, takže od té doby již konzumuji ovoce zásadně samotné, ale zajímalo by mě do jaké míry by bylo "škodlivé" ovoce zkombinovat viz např. právě bobulovité ovoce/jogurt nebo hruška/sýr apod. ?
Příkládám ještě dva dle mého docela užitečné dokumenty ohledně kombinace potravin a ráda bych znala váš názor/zkušenosti s touto problematikou.