• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    LAKSHMANA: Ten lisovany z plodu je na suchou kuzi moc dobry. Pouzivam ho redeny olivovym olejem.

Jinak ucinek plodu a listu je trochu jiny.

Na suchou kuzi je taky zajimavy si poridit nebo vyrobit krem z vcelyho vosku a oleje(muzes do nej pridat i neem).
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    Přátelé, máte někdo zkušenosti s nimbovým olejem? Řeším suchou, neelastickou, někdy šupinkatou a zarudlou kůži kolem nehtů na rukou. Prý mírní pittu.

Našel jsem dvě formy - jeden lisovaný z plodů a druhý sezamový, do nějž jsou nimbové listy "vyvařené", jak tam píšou.

Ten lisovaný je k dostání u nás, ten sezamový s listy nevím - ten bych si musel asi vyrobit (listy jsou k dostání).

Co myslíte?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    přednáška TEJAS / Prashanti de Jager / 2.12.2014
    http://www.letacek.cz/joga/praha/prednaska-tejas-prashanti-de-jager-16281
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    pls, nemate nekdo info o tom zdali dr. ziskova dosud v indii nebo uz ordinuje?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Prashanti v Praze
    jediný západní učitel ájurvédy, který se učil jak od lékařů na univerzitách, tak od babiček v Himalájích :)), jak od duchovních guruů, tak od matky přírody
    3 akce v ČR, dva semináře, přednáška,
    27-30/11 Očistné rituály - Navaratri
    2/12 Tejas, zacílený oheň života
    5-7/12 Vastu Shastra (indické Feng Shuej)
    podrobnosti zde:

Kailash Vedic Guild Kailash Védský Spolek
    http://www.kailashvedicguild.com/

maximálně doporučuju :))

KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    HORA: ziskovou bych doporučil,má dlouhé čekací doby, ale pokud chce ajurv. doktor vidět člověka víc jak jednou za 3 měsíce, také bych to považoval za podezřelé :)
    Rád bych se přidal k dotazu - sháním levnou panchakarmu v Indii. U dr. freje jsem slyšel, že to je stejná procedura všude, takže nemá smysl platit za drahý resort. Napsal jsem jedné nemocnici v Kerale, se kterou má známá indka dobré zkušenosti, a poslali mi ceník se 100EURO na den, což je pravděpodobně uplně jiná cena než pro místní. Strašní rasisti .) Nemáte pls nějaký tip? Pojedu klidně někam do džungle, ale abych za to dal 2x víc peněz než v ČR mi přijde uplně nesmyslný.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CONTINUITY: Zisková nové pacienty bere, ale má dlouhé čekací doby.
    HORA
    HORA --- ---
    CONTINUITY: :D jj, když člověk by holt někdy rád uvěřil v zázrak..
    Paní Ziskové jsem psal. Domluvili jsme se předběžně na únor.
    Každopádně děkuju, za komenty a rady.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HORA: ahaa, tohles napsal, zatímco jsem psala svou odpověď

Tohle zní podezřele, a nezáleží na tom, jestli je to ájurvedik, léčitel, lékař....prostě někteří tohle dělají, jak to slyším, prchám ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HORA: To je těžký, ono jich u nás tak moc není.

Dr.Frej určitě něco umí, i když bych ho kvůli jeho strašní brala trochu s rezervou :), každopádně to zjevně dělá s velkým nasazením, a už dlouho a poctivě, a v tom, co ti řekne, určitě bude něco užitečného.
    Nejlepší je imho Dr. Zisková, ale nevím, jestli vůbec ještě bere pacienty.

Pak jsem zaregistrovala ájurvédská centra, která podle mě mohou udělat dobře procedury, ale nevím jestli léčit nemoci (potkala jsem před lety zakladatele na kurzech :)

Ohledně Indů žijících tady nemám bohužel přehled. A pořád vzniká něco dalšího, kde bez konkrétní zkušenosti těžko říct...
    Ale myslím si, že trochu člověk může rozlišit i sám, právě podle přístupu.
    Tedy jestli ti spíš poradí, co můžeš dělat se sebou, abys vyvážil svou konstituci, nebo jestli ti hlavně poradí něco drahého, co to "udělá za tebe" (neudělá).

Těžko říct, co byl tenhle případ, nevím, co ti jinak řekl, ani co se ordinuje na tuhle nemoc. Jestli ty peníze máš a působil na tebe důvěryhodně, třeba to můžeš i zkusit :))
    HORA
    HORA --- ---
    CONTINUITY: Jinak, on mi toho upřímně moc neporadil. Krom takových základních
    věcí jako - jíst míň masa a vůbec moc nezatěžovat organismus, hejbat se, a tak..

Asi je to pravda, když nad tím tak přemýšlím, že jeho přístup byl vesměs v duchu:
    Tady jsou problémy. Odstraněj je jen tyhle preparáty a jiná cesta vlastně není...hmm no jo no
    HORA
    HORA --- ---
    CONTINUITY: Jj tenhle princip je mi jasnej :)
    HORA
    HORA --- ---
    CONTINUITY: No jo, to je právě ono. Já nevím, kdo je odborník a kdo ne..
    Pokud mi můžeš někoho doporučit, budu rád.
    Jinak se už delší dobu léčím se systémovým lupusem, což docela závažný onemocnění je.

CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Příklad, Tulsí, základní ájurvédská léčivá bylina.

na českém trhu:
    "Produkt" v kapslích a pěkné lahvičce, 60 kapslí, cca 30g - 250 Kč
    sypaný čaj, 100g (úplně to samé co v těch kapslích) - 250 Kč

A pokud by se člověk trochu snažil, může si objednat od zdroje půl kila, tuším okolo 600 Kč :)

Chce to někoho, kdo ti poradí, co potřebuješ, a pomůže najít dostupné řešení, místo aby se snažil něco konkrétního ti prodat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    HORA: Myslím si, že je to byznys a je to přehnaný.

Myslím si, že by ti mohl poradit pár zásadních změn životosprávy, a lokální byliny na stejné indikace, které by ti mohly pomoct úplně stejně (a ájurvedik praktikující v CZ by je měl znát).

Myslím si, že i konkrétní bylinná léčba bylinama z Indie musí jít pořídit za méně peněz a ty preparáty jsou předražené a je to typická luxusní "alternativní medicína" pro bohaté.
    Je možné, že jsou kvalitní a pomáhají, ale velice pravděpodobně ty samé účinné léky by sis mohl sehnat sám za zlomek té ceny, když nebudou v žádných "preparátech" pod značkou, se kterou spolupracuje tady ten lékař.

Vykašlala bych se na něj a šla k někomu jinému, kdo praktikuje pro normální Čechy a nepokouší se natáhnout klienta o co nejvíc.

Samozřejmě nevím, o jaké závažné problémy jde, třeba opravdu vyžadují nějakou seriózní konkrétní léčbu, která bude něco stát, ale tím spíš bych vyhledala ještě jiný názor.

Vždycky je podezřelé, pokud lékař chce prodat něco za hodně peněz, místo aby ti dal základní rady ke změnám v denním životě (pokud máš závažné problémy, tak nějaké změny jsou potřeba určitě)
    HORA
    HORA --- ---
    JAZZ:
    KLUZAU:
    Já právě nemám představu, jak se ty ceny pohybujou.
    Taky mě to dost šokovalo. Říkám si, to účtujou nám zápaďákům nebo jsou ty ceny opravdu takový?
    A co je na tom tak drahýho? Nějak si nedokážu představit, že si běžnej ind něco takovýho může dovolit.

Samozřejmě, že mi to vrtá hlavou, kdyby mi to pomohlo, v klidu bych to za to dal.
    Na druhou stranu, když člověk slyší ty případy, kdy někdo vyplázne kupu peněz za vyléčení rakoviny a ten
    "doktor" mu dá něco co vůbec nefunguje jen aby vydělal..
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    HORA: zvážil bych to. V ayurvedě jsou strašné rozdíly v cenách. Domlouvám a vybírám si teď panchakarmu v Indii - rozpětí 8000Kč-60 000Kč.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    no tě pic:) šla bych ještě k někomu jinému
    HORA
    HORA --- ---
    Navštívil jsem dnes Ájurvéského lékaře Badriho v meditačním centru Lažánky.
    Udělal mi pulzovou diagnostiku a diagnostikoval mi několik vážnějších problémů.
    Pointa je, že mi řekl, že abych se vyléčil, měl bych 4 měsíce užívat 3 druhy speciálních preparátů (byliny, minerály..), které mi doporučil. Cena za preparáty je 20 000,- Kč. Co si o tom myslíte?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo náhodou nemáte praktické zkušenosti s léčbou endometriózy? (Klidně do pošty, díky...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam