KLUZAU: vždyť jasně, ta hláška byla fakt jen pro případ, že by to náhodou šlo .)
IOM_NUKSO: jasný :)
nejhlubší respekt, že to všechno zvládáš, a super že jsi nejšťastnější :))
klidně ještě něco k tomu :), samozřejmě jsou to věci, které všichni víme, ale právě jak jsme byli zvyklí, že naše maminky vařily půl dne, tak to nemusíme vidět
věci, co se uvařej do 15 minut, bez dozoru
- brambory/spousta jiný zeleniny, těstoviny, pohanka, bílá rýže, červená čočka, vajíčka :)
....dám něco vařit s kořením, jdu něco dělat, přijdu, vyndám, nakrájím k tomu zeleninu, dochutím, sním/servíruju...:)
pohanka by se měla za pár min vypnout a nechat trochu dýl dojít...no tak něco dělám ještě chvíli ;-D
cca 30 minut: hnědá rýže
když věnuju večer předem 1 minutu namočení, mám druhej den k dispozici další věci, co se taky uvařej do 30 minut, jako další obilniny, skoro všecky luštěniny.....
Samozřejmě s tímhle přístupem člověk nevyrobí nějaký plněný, obalovaný a jiný zázraky, ty si holt musí nechat na ten víkend (pro nás nekuchaře, co se jim do toho stejně nejchce, je to jednodušší ;-)))
Někteří lidi říkají, že jim přijde stejně jednoduchý něco nakrájet a zapíct, mně připadá, že to trvá dlouho ;-D, ale to je asi jen otázka toho, jak si člověk načasuje ty jiný aktivity/odpočinek během toho čekání :), případně pokud má moc velkej hlad, tak holt zbaští nějaký ovoce, to se stráví, než se to upeče :)
A jinak, určitě jde i dost vychytat to, lokalizovat nejvhodnější zdravý podniky v okolí a zásobovat se, nebo si to klidně nechat dovézt, některé restošky ti dovezou jídlo lokálně zdarma:), záleží teda kde žiješ, v Praze a Brně to IMHO není problém, možná ještě v Budějovicích pohoda, v dalších menších městech to jít nemusí....