• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Tak jest, život není jen o sexu, že...
    Zajímalo by mě, jak by se třeba nazval asexuál, který má citové vazby ke stejnému pohlaví :-)
    Mně ty škatulky přijdou hrozně omezující a nepřesné. Já jsem já a je to souhrn vlastností, které jsou charakteristické právě pro mě. Na základě jednoho postoje nebo jedné vlastnosti vytržené z kontextu ostatních stejně nelze o dané osobě nic říct, ani si o ní udělat představu, takže jsou ty škatulky stejně na nic... Queer je sice taky zdánlivá škatulka, ale pro mě znamená "jsem taková jaká jsem, nesouhlasím se škatulkami, protože nic neříkají"
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LURA: přesně tak. Hlavně je ta homoSEXualita a biSEXualita pořád spojivaná hlavně se sexem. Už proto tyhle termíny nemám moc ráda.
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Tos mi připomněla pana Cupáka - ten taky prožil celý život bez senzací s jedním partnerem (byli spolu 37 let) a společně opravovali starý mlýn :-)
    Já mám pocit, že když se píše článek, vychází se vždycky z toho, co je vidět na první pohled. Ale když půjdu do bordelů, hospod a klubů a budu dělat statistiky, jak dlouho vydrží zde navázané heterosexuální vztahy a jaká je jejich kvalita, a budu si na základě toho dělat obrázek o celé společnosti a jejím životním způsobu, tak taky dojdu ke značným bludům...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: osobně mi vadí, že se články o GLBT zaměřují především na sexuální strnku věci (jistě se najdou i výjimky), přičemž citová stránka vztahu je opomíjena. V článku z Reflexu nechápu, proč má většina fotek alespoň BDSM nádech, pokud už nejsou explicitní.
    A samozřejmě, lidskou touhu po senzaci lépe ukojí podobné články než rozhovor se dvěma padesátníky, kteří se společnš spravují dům, starají se o zahrádku a jezdí na výlety, žejo :/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: můžeš najít ten první, prosím?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: tak to je druhy článek ktery čtu o GL komunite a mam pocit ze je to jako přes šablonu.....To mame tak liný redaktory, který nedokaží trouchu maknout a napsat aspon trochu inteligentní článek? kua
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    ECLECTICA:
    Reflex je upadkovej debilní časopis, co je tam Šafr jako redaktor, je ten časopis jenom k nasrání... už to nečtu, rozčiluje mě to...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SHEALA: jo kapacitu přesně řeší, je omezená. A hlavní motivace byla imho v častý migraci po státech.. ty lidi jsou aktivisti, lidi na volný noze nebo prostě jejich charakter práce je nutí žít několik měsíců tam a pak zase jinde.. takže vztah adaptujou, navíc mám pocit že oni jsou mnohem více ponořený v dědictví beat generation a hippies. A tahle forma je jim bližší, neb mají exempláře, historky ze svého okolí (nemyslím tím rodiny)..

    V českym prostředí to vlastně moc nechápu, tady jsme všichni strašně blízko..

    Ale dále se klidně přesunu jinam, začal jsem o tom, páč jsem myslel že queer se hodně zabývá tématem přirozenosti a předpoklad že vztahy nutně musí být binární mi přijde jako jeden z předpokladů kterej všichni bez remcání sdílíme a oháníme se přirozeností.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: bi nebo gay může být i katolík, druhá věc je, jak se vztahem své cirkve ke své orientaci naloží.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Něco k prezentaci v médiích. Co na to říkáte?

    http://www.reflex.cz/Clanek36325.html
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: tohle není nezajímavé téma, ale pomalu bych to zase stáčela k tématu klubu. Kdo má zájem, může se kouknout k Xchaosovi :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: no, zase... pokud se bavime o tech konsenzualnich poly vztazich... si pak nelezou tolik na nervy. Zadna ponorka. Jo a nekde jsem cetla ze stejne nakonec je jeden hlavni vztah, kde mas kapacitu pro lasku, a pak oba dva maji bocni vztahy, kde to jede na rovine zamilovanosti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: já tak nějak vycházím z toho, že člověk má jistou kapacitu ohledně schopností partnerského intimního prožívání (tím nemyslím sex), a tudíž čím více partnerů, tím méně jim může dávat - časově, citově. Toť můj pohled na věc.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: nemaji. I kdyz harold ti bude tvrdit neco jinyho. Je to takova ta "biblicka poslusnost" dovedena ad absurdum. Bezne sou tam snatky mladych devcatek s padesatniky...a taky vyhazovani mladych kluku z komunity, protoze je jich jaksi prebytek. Ale visco, spousta zen ti urcite rekne jak jsou spokojene a ze je to presne to co chteji, nemuset resit ten velky slozity svet a venovat se jen detem. A nemusi to byt o tom ze by mely "vymyty mozek", svet je dost sileny na to aby nekterym lidem stalo za to se uchylit do nejake komunitni reality
    ***
    myslim ze Xchaos tu ma nekde polyamory auditko, kde se resi konsenzualni poly vztahy, doporucuju najit, a mam ho i booknuty.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ZUZKAOU: o právních postizích v naší či mezinárodní legislativně nic nevím (neříkám tím že nejsou), ale tak nějak žiju v představě že se to nemá a člověk je k tomu maximálně nucen okolnostmi.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    a voni mormoni mužou byt BI nebo homosexuální?...jsem zas neco blbe pochopil ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUDOLF: No mormoni - zejména ti tradiční (tedy s polygamií) jsou ve státech tvrdě stíháni.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FRONEMA: měl jsem pocit že queer si zabývá i alternativními modely vztahů.. byl jsem na ní zhruba před rokem, takovej malej workshop s následnou diskuzí.. ale bohužel nemám poznačený odkazy, vím že bylo něco lokalizováno do češtiny, tak aspoň wiki vypadá docela vyplněně http://en.wikipedia.org/wiki/Polyamory

    ZUZKAOU: v evropě byl problém čistě praktický, pokud nějaká holka šla do polyamorického vztahu - přátelé apod. je od toho odrazovali. Ve státech/kanadě byli mnohem tolerantnější. Mormoni snad nemaj podporu v každym státě, ne? No a nejde o polygamii, jde o vztah nikoliv o právní stav.


    ECLECTICA: Tohle na tom bylo nejzajímavější, oni i partnerky samosebou měli své partnery a všichni se znaly a tohle byla právě část která imho fungovala nejlépe. Stejně tak dobře fungovalo, když si našel někdo nekoho nového. Bi mohly paralelní trvalý vztah s oběma pohlavími, bez nějakých bolestí či nutnosti lhát. Ale jde o to, jak to v člověk v sobě má nastavený, pro každýho to není. Mně na tom bavila ta otevřenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam