• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    tak snad to zvladnu vsehcno:
    1. ve vyspelych zemich je vic MtF, v zaostalych FtM, jde o prijimani role zeny ve spolecnosti, kde je zena brana lepe, tam se vic MtF osmeli do premeny, kde je zenska role ve spolecnosti horsi, tam se MtF radeji smiri se svou situaci, u FtM naopak. to hodne ve zkratce.
    2. FmT daleko lepe zapadnou do spolecnosti, takze obecne je v populaci proste nepioznas ( na ulici, v praci, kdekoli ), kdezto MtF si svoji podobu ve vetsi ci mensi mire nesou do konce zivota a jakesi pochybnosti u vetsiny z nich zustavaji. hlavne diky vysce a hlasu, respektive jeste ochlupeni.


    FRONEMA: add funkcni penis. kdyz to vezmu v ceske republice, tak ne. bud muzes mi penis, ktery je schopny ztoporeni, ale nemuzes s nim mocit. nebo mas penis schopny moceni, ale neni schopny erekce. orgasmus i po operaci dosahujes jako drive, tedy drazdenim klitorisu, piopripade drazdenim uvnitr pochvy, pokud si ji nenechas zasit. v cechach mame skvele vysledky co se tyka operaci MtF ( troudam si tvrdit, ze jedny z nejlepsich na svete ), ovsem opacne nic moc :-/ ja osobne do operace nejdu prave z toho duvodu. moc bolesti a moc zmrzaceni za nejisty vysledek.
    u MtF se orgasmu dosahuje stjene jako u bio zen, tedy drazdenim klitorisu ( popripade nervu okolo klitorisu ) plus drazdenim pochvy.
    ECLECTICA: zas u MtF je to riziko rakoviny jen o trochu vetsi, nez u bio zen, myslim, ze to riziko za to stoji a je opravdu minimalni
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FRONEMA: Uplne ne, ale da se vytvorit relativne slusna nahrada.
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA: Oni samečkové jsou vlastně jen taková podivná varianta samiček, o čemž svědčí přechodné formy. I takových funkcí jako produkovat mateřské mléko jsme ve správných podmínkách schopni (zase informace z televize, tentokrát z pořadu o koncentračních táborech).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BLACKSPIRIT: cely tenhle problem je hodne o tom ze existuje neco jako "muzske uvazovani" a "zenske uvazovani" respektive ze vetsina spolecnosti ma tyhle pojmy zadefinovane... kdyby se to tolik neresilo tak by tehlech problemu ubylo...a zustaly by jen ty s telem...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TMA: přesně tak. Ono vůbec transformace z muže na ženu je jednodušší a výsledky jsou lepší. Na druhou stranu, brát estrogeny taky není nic moc, zvyšuje to riziko rakoviny prsu.
    TMA
    TMA --- ---
    FRONEMA: Penis a klitoris jsou homologické. Navíc při obrácené operaci se z penisu vytváří klitoris (alespoň to říkali v televizi). Nicméně prohlédne-li si člověk příslušná anatomická zobrazení, dojde k závěru, že oné homologické tkáně není dostatečné množství.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    FRONEMA: ja mam taky kolikrat muzske uvazovani, ale citim se naprosto zenou a jsem zenou, chapu to jako svoji osobnostni profil, myslim, ze vic inklinuju k takovemu tomu muzskemu pohledu na svet, muj muz mi zase prijde takovy zensky, obcas i ta reseni jeho jsou vic smirlivejsi v zenskym stylu, ale je to chlap, v tomhle se doplnujeme :-) ja jsem ten kdo udela bordel, impulsivni, jesitna atd, a on je jemny, smirlivy, tolerantni a chapavy :-)) mam se od nej porad co ucit...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: tuším, že ne...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw mam jednu hloupou pubertalni otazku ale fakt me to zajima a neustale dostavam ""potvrzene informace"" tak i tak tak nevim co si mam myslet
    jde zrekonstruovat na zenskem tele funkcni penis? tj se schopnosti erekce a drazdenim k orgasmu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jinak bych chtěla připomenout dva důležité dny:
    17. květen - den boje proti homofobii
    11. říjen - ... a víte co, zkuste hádat ;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ECLECTICA: jinak docela pěkní medailony měli dva transsexuálové v pořadu LeGaTo, dá se to dohledat i v archívech ČT.
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA: Děkuji. Op = operation je běžné i v jiných oblastech, jen díky tomu to znám.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TMA: Male to Female, Female to Male
    CO - coming out
    post-op a pre-op asi znáš :)
    TMA
    TMA --- ---
    Co je to MtF a FtM? (A není to flamebait, jsem jen nevzdělaný.)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    ECLECTICA: no jako priklad se uvadel rusky venkov, kde si nektere zeny vydobyvaji muzske postaveni v hierarchii, coz by asi mela byt jakasi vnitrni motivace k FtM, zatimco v modernim svete miva zena bohatsi zivot nez muz, na ktereho zbyl pracovni kolektiv.. tusim i nejaka statistika k tomu byla..


    zrovna nejsem ve stavu se zarazovat ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAGHICEK: zvláštní, když se člověk podívá třeba na situaci v Indii nebo Thajsku, řekl by, že je v méně rozvinutých oblastech více MtF.

    Asi se budeš muset zařadit pod kolonku "jiné" ;)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    ZUZKAOU: neco takovyho padlo na gender prednaskach.. v mene rozvinutych zemich je vic FtM.. v modernim svete zas MtF..

    V ankete mi chybi moznost jsem odlisna, originalni ;-)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FRONEMA: V kazde zene je trosku chlapa (a naopak), ted uz jen zalezi jak moc :) A myslim, ze to vubec to nesouvisi se zmenou pohlavi.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: ja rozhodne nejsem v te situaci ze bych se chela nechat presit... ale spis mam plno muzskych vlastnosti, uvazovani a tak. ale muj nazor na to se dost meni tak nevim presne co bych rozepisovala
    diky za link, kouknu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam