• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    WEWERKA: tak to nebylo pochopeno....
    oki, jinak....nejde o ty vyjimky, ani o konkretni situace ( tou jsme se jen snazil to vysvetlit ), ale asi se schodneme, ze vetsina muzu se chova jako muzi a vetsina zen se hcova jako se chovaji zeny, ano? jde o jisty obraz muze a obraz zeny, ve sve zakladni podobe...a kdyz vidim, ze podvedome ten obraz muze naplnuji, posili to ten obraz ve me samem...a jidny si uvedomim, ze se hcovam jako zena a zvykla to ten muzsky obraz a trochu vic nachyli k te zenske podobe...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAWALSKI: Neda mi to, ale dneska jsem byla asi muz, mela jsem ruce v kapsach :D No, mozna to bylo kvuli pocasi :D Hrbeni mam z kola a z koukani do monitoru.
    No, vazne :) Tohle je vec vychovy, jsou i muzi, kteri jsou porad jako podle pravitka :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA: ja jsem nikde nepsal, jako co se citim.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LUBOB: nevim, jestli to bude srozumitelne, ale... treba situce, vemzu si od prace obtazene tricko s velkym vstrihem, kolega me slozi kompliment a ja vypnu hrudnuik a irkam si, ze to telo neni zas tak k zahozeni a v tu chvili se citim jako zena dobre, jsem zadouci....jindy treba stojim na zastavce, cekam na bus, vedle me stoji mlady muz, kouknu na nej, vidim, ze sotji naprosto stejne jako ja, tataz trosku nahrbena zada, ramena trochu dolu, ruce v kapsach jako ja...a. to si pak uvedomim, ze podvedome v sobe to muzske chovani mam a praktikuji ho uplne automaticky, i kdyz mam na sobe trebas to tricko z prace...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LURA: uff, uz jsem se chtel zeptat na tve chapani slova macho :lol:
    me pritahuje vzdy o trochu vic to, co nemam....idelani by bylo mit oboji najednou, zena je tomu dokonce naklonena, ale zatim nam to kazi vyhlednuty muzsky objekt :lol:
    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB: Odkud ho bereš ty?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA:
    cítím se občas jako muž a občas jako žena

    & odkud beres onen pomyslny standard, podle ktereho rozhodnes, ze ted je to jako muz, ondy zase jako zena?

    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Abych byla srozumitelnější - ty macha pochopitelně patří k těm mužům a můj manžel macho není ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    KAWALSKI: No koukám, že už to tu trochu objasnili/y Ziva a Fronema - cítím se občas jako muž a občas jako žena, občas jako obojí a občas zcela bezpohlavně. Přitahují mě sice převážně ženy, ale někdy i muži a někdy vůbec nikdo (pokud to nejsou macha, např. můj manžel, který je na tom na výrazně nižší volume podobně jako já).
    Žádná operace by mi nepomohla, protože vždycky by to bylo špatně - takže to beru tak, že naopak je všechno nějakým způsobem dobře. Ideální stav by pro mě byl takový, jako jsem zažila v jednom snu - byl to takový zvláštní svět, kde se tělo tvořilo pomocí pocitu a přání. Takže když jsem se ráno probudila s mužským pocitem, měla jsem mužské tělo i s penisem, když jsem se druhý den probudila s pocitem ženským, i moje tělo odpovídalo tomu pocitu. K tomu je naše lékařství a plastické operace v podobném vztahu, jako když půjdu sbírat jahody s bagrem, takže můžu jen snít a žít tak, jak žiju.
    Prostě jsem si řekla, že náš svět a život mají různá omezení, jako například, že se musí jíst, pít, spát, dýchat (i když opět jiný sen, kde jsem se procházela pod vodou a dýchat nepotřebovala, byl úžasný), vyměšovat, rodit se a umírat, takže to beru prostě tak, že ta omezení musím nějakým způsobem respektovat, což mi dává jistou svobodu :-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: to chapu .. ja zase nemuzu zit se zenami .. a to ani v muzskem tele (a ze jsem to zkusil :))
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: tak me s chlapem take nechybi, ale zas nejsem nejak schopen s nimi zit v dlouhodobem vztahu :-/ kdybych si mel na vztah vybrat mezi zenou v muzskem tele a muzem v zenskem tele, tak rozhodne beru tu zenu i s tim, ze bych trouzil po zenskem tele holt. stejne jsem asi divny, v posteli s chlapem mi chybi ty ladne zenske krivky a nadra, se zenou v posteli mi chybi penis na ten zasun, jedno, kdo ho zrovna bude mit :lol:

    LISTIKUS: jasne, ze nejde, ale predstav si ( tedy pokud jsi na muze ), ze bys zila s nekym, s kym by ses skvele mazlila a tak, ale penis by nezasunul....chvilku mozna lakava predstava, ale za par let uz nuda ;-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: ja se k tomu stavim tak trochu rozporuplne .. s chlapem mi nechybi, se zenskou sakra jo ;) jeste ze se radsi drzim tech chlapu, aspon o jeden pocitovany deficit mene :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja tu romantiku vubec nevylucuju.. ja ji mam rad ale to neznamena ze to nekdy neni proste "jen" o sexu
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    tak panove trochu romatiky do toho milovaní ne? =oD nejde prece jen o ten ZASUN
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    FRONEMA: jo, chapeme :-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ziva: nejsem si jista ze se na tomhle da stavet pratelstvi ale proc ne...

    chybeni penisu..jo to mi presne chybi...co na tom ze clovek tu holku uspokoji a atd. ale tak nejak mi hrozne chybi ten pocit "ojet" ji jestli me chapete.. proste byt v tom sexu ten chlap...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZIVA: jo, o chybeni penisu mi hovor :( me proste prijde lesbicky seks neuplny, cosi mu chybi ( respektive ten akt, kdy muz zasunuje do zeny a oba to citi, jak jsou jeden v druhem, oba z toho maji rozkos a jeste jsou telo na telo, face to face, tak to mi lesbicky seks nenahradi nikdy )...snad i proto pro me ( zatim ) byl nejvyssim stupnem naplneni seks s shemale... muzske a zenske telo, muzska a zenska duse, to vse najednou...jenze asi kazdy chape, jak tezke je toto zazit :-/
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    fronema.-) pridam si te do pratel?.-))
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    uresneni: romanticke vztahy s muzi (jinak mi naopak muzi dost vyhovujou jako kamaradi atd)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ziva: oboupohlavnost ktera se nekdy prevraci do bezpohlavnosti... moc pekne vyjadreno... a pomerne me to vystihuje..
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    KAWALSKI: no ja jsem byla dlouho vychovavana jako kluk, i jsem se tak identifikovala, moje prvni sex. zkusenosti byly se zenami...nicmene svy telo mam plus minus rada (dela mi problemy to ano, ale spis proto ze sem bechterevik, nez proto, ze bych byla biologicky zena) - naopak, libi se mi vlastne dost. jenom z hlediska funkcnosti mi obcas chybi penis, to kvuli holkam, ale s telem u me nikdy vlastne v tomto smyslu problem nebyl...spis socialni role a tak, spatne zvladam vztahy s muzi (ono je to teda asi oboustrane)

    jsem extremista, a ten rozptyl malokdo pochopi...imho jsem proste oboji hodne pul na pul, a nekdy se to dost ostre prijevuje...no, a kdyz je naky hodne problematicky obdobi tak me nepritahuje nic a nikdo, necitim zadnou touhu ani n a mam vetsinou hodne altruisticky cile...

    a tak bych mohla psat do aleluja. napr i v psanym projevu(ale i v mluvenym) se mi to strida, kdyz pisu nejake sve niternosti malogdy pisu v zenskem rode, kdyz uz tak jako o ni (z pozice tretiho)

    mysleni mam pry muzske, ale citeni imho - alepson poslednich par letspis zenske - i kdyz kdo me nezna bliz - pry jsem udajne (a asi na tom neco bude) moc vostra
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam