• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    MAGUMI: S genderovou rolí se to má jako například jako se "státní příslušností" - dá se změnit, spousta lidí musela ve dvacátém století emigrovat a mnozí i vícekrát...a holt museli svoje sociální vybavení a roli několikrát zgruntu přestavět...tohle nebude o moc jiné...je to jen otázka přizpůsobivosti a motivace...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KAWALSKI: Řekněme v řádu měsíců.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MAGUMI: asi jde o ot, co si predstavujes pod pojmem "dlouhodobe"
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ECLECTICA: Mně by zajímalo, jak je to s tou schopností identifikovat člověka, který na internetu přejímá jiný gender. Věřím, že na první pohled se to skutečně nepozná, ale jak by to bylo v dlouhodobé komunikaci? Myslím, že předstírat cizí genderovou identitu dlouhodobě a systematicky není tak úplně triviální, a že se člověk stejně nakonec prozradí (ne, že bych to někdy zkoušela :-).
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ECLECTICA: ja ten komentar taky nechapu ..
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ECLECTICA: Yemi se mnou chodil jednu dobu na střední. Moc milej kluk
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: neymslel to tak ze u daného človeka vznika rozpor mezi pohlavimi....genetické, psychické...... a tim to nazval nedovyvinuté tj. nekompatibilní

    Ale když o tom uvažuju tak je pravda, že nedovyvinuté je docela zvláštní slovo, zvláště když beru v potaz co jsem psal na svuj blok ohledne přirody a jejich srandiček s androgeny v prenatalním vývoji

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: v podstatě všechno, počínaje nedovyvinutým sexuálním cítěním (ať už tím pojmem myslel cokoliv - a že by mě zajímalo co, netušíte někdo?).
    Transsexualita je stav, kdy pohlaví psychické neodpovídá pohlaví biologickému, přičemž jedinou možnou a také jedinou etickou léčbou je změna pohlaví. S žádnou nedovyvinutostí to nic společného nemá. Když už to neví on jako "odborník", pak se není co divit, že to netuší ani lidé, kteří se s TS náhodou setkají.

    Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že kdykoli v jakýchkoli novinách čtu o něčem, čemu aspoň trochu rozumím, dočtu se nějaké nesmysly. A když se zadaří, tak i posvěcené "odborníkem".
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: nečetl jsem to cele, jen ten jeho komentář a začátek, ale nejsem si jist co rekl spatne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Byla jsem upozorněna na tento článek. Za přečtení stojí především komentář dr. Cimického: je s podivem, jak může takový nesmysl vypustit z úst člověk, který se veřejnosti prezentuje jako odborník.
    (Nechápu, proč o komentář nepožádali Hanku Fifkovou, když už ji v článku zmiňují.)

    http://www.ahaonline.cz/cz/z-domova/32012/comment?module=phorum&action=all#comment
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: chudaci rodiče =oD
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: bravo!


    "Significant policy decisions have been swayed by the misconception across party lines that children need both a mother and a father. Yet, there is almost no social science research to support this claim.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Dospívající gayové a lesby bývají častěji terčem útoků:
    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/01/100127182503.htm
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Abch diskusi opět navedla správným směrem, podotýkám, že homoparentální rodiny existují a existovat budou. Zákon by měl tuto skutečnost reflektovat a upravit právníí vztahy mezi členy rodiny tak, aby se nemohlo stát, že někomu odeberou z důvodu úmrtí partnera/partnerky dítě, které s dotyčný 10-15 let vychovával.
    TMA
    TMA --- ---
    LISTIKUS: Jeden názor je ten, že bude platit ten novější z nich. Logik by zajásal, že teď už je povoleno úplně všchno, protože ze sporné teorie se nechá dokázat každé tvrzení. Logika ale s právem a soudnictvím (příčí se mi nazývat to spravedlností) nemá téměř nic společného.

    A soud si nějak poradí. Viděl jsem rozsudek nejvyššího soudu, ve kterém se zamítá nárok vzniklý na základě bezhotovostního převodu peněz, protože poškozený nedoložil čísla bankovek při tomto převodu použitých.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    DOBYTEK: no, ale co teda soud bude dělat, když vládá přijme 2 zákony, které budou protikladné? podle kterého se bude řídit. Jen bych čekal, že někdo bude ty zákony analyzovat zda v jednom něco nezakazujeme a ve druhem to v podstate povolujeme.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    LISTIKUS: ustavni soud v cr nemuze nic delat sam od sebe, nejdriv musi nekdo podat ustavni stiznost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam