LUBOB: Ad 2) Například si představ, že vypadáš jako žena, že Tě celý život vychovávají jako ženu, že o sobě smýšlíš v ženském rodě. Pak si jednoho dne zajdeš za gynekoložkou a ta po běžném vyšetření s překvapením ve tváři řekne, že jsi geneticky muž. Jedná se o případ tzv. žen XY, neboli jedinců, kteří by měli být muži, ale jsou jaksi imunní proti testosteronu, takže vývoj organismu dál pokračoval v "konstrukčním vzorci" ženy, jenom neměl z čeho vytvořit vnitřní pohlavní orgány. O podrobnosti popros nějakého biologa. Je taková osoba muž nebo žena?
Nebo jiný případ
Část podrobností jsem už zapomněl, protože jsem to slyšel před lety, tak se omlouvám za neurčitost. Každopádně došlo k tomu, že v některém státě byly uzákoněny kvóty pro zastoupení žen v politice. Protože v dané oblasti bylo poměrně častý výskyt eunuchů, byly kulturně bráni téměř jako třetí pohlaví. Jeden poměrně oblíbený politik takto kandidoval "za ženy", ve volbách uspěl. Nicméně po čase mu byl úřad odebrán, protože ho soudně shledali mužem. On sám o sobě jako o muži neuvažoval - myslím, že byl vykastrován ještě před pubertou. Jakého je tedy pohlaví tento člověk?
A když na to přijde, také jsem měl na základní škole jednu spolužačku, o které jsem se na jednom srazu třídy dozvěděl, že už z ní je spolužák...