• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    DIVA
    DIVA --- ---
    .D imo Lubob a Beny patří mezi těch málo IDs co na nyx nesypou hromady svých neutříbených dojmů .) vyjadřujou se věcně a promyšleně, jedny z těch inspirativních nyx příspěvků podle mého .)

    ačkoli s nima často nesouhlasím :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    THOMASMORTA: ok, nepřídu si "etnicky" nijak. židovská kultura, křesťanská kultura, česká kultura, nic z toho. v OP ňáká kolonka státní příslušnost je, nevybrala sem si a neidentifikuju se s tím, ale neznám důvod proč se vymezovat. sem češka a hotovo, každý se narodil někam a nikdo se ho neptal esi chce. můžu si začít připadat jako brazilka a na základě tohoto mého pocitu by mě měli ostatní brát za brazilku? prostě se stala chyba a narodila sem se jinde než jak mi srdce velí .) asi ani ne co ;)

    nedávno ste se tu bavili o kosmetice. používám kartáček a pastu na zuby, sprcháč, šampon, pilník, lubrikant a občas neutrogenu (od práce a od lození dost trpí ruce) - vše z toho je funkční nezbytnost, ke zkrášlení pak používám pinzetu - což mě jediné v tom směru liší oproti mému partnerovi. přesto nejsem muž, mám vagínu. nerada nakupuju, nenosím sukně a podpatky, nelíčím se a nečtu bulvár. v práci nosím monterky a filcáky. nechcu děti a nechcu se vdát, nesnáším romantické výlevy. nemám problém otevřít si dveře a sama si sundat bundu, dokonce si přídu dost nepříjemně když se ňáký aktivista chopí židle aby mi ji přisunul nebo mi pomáhá do kabátu (např můj otec, člověk který mě vychoval, je neodbytně galantní, běs). takže proč vlastně nejsem muž, když se necítím jako to co se prezentuje pod pojmem "žena"? narodila sem se s vagínou. bolí mě jenom reálně existující části těla a to jen když dojdou fyzické újmě

    občas si říkám že by bylo skvělé zistit jaké to je v mužském těle .) ale asi tak jako jaké by to bylo kdybych byla brazilka. nebo svůj pes, nebo prostě někdo jiný. ale tje jenom fantazie a zvědavost, já sem já
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    JAGA: díky jdu to taky tak "spáchat" :-))))
    JAGA
    JAGA --- ---
    ROMANAMI: Já jsem zadala "ignorovat" u Luboba a Bennyho (tuším, že se tak jmenoval) a úroveň debaty se okamžitě prudce zvýšila. Jen se mi zobrazují spousty odpovědí tomu Lubobovi, a z nich vidím, že fakt o nic nepřicházím.
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    otázka OT, když si dám někoho do ignorance, přestanou se mi zobrazovat jeho přitroublé výpady proti všem ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA: pokud si klades otazku, proc nekdo neco nedela, zaroven tim rikas, ze by to delat mel.
    & ted si bez precist uplne prvni otazku v mem prispevku, ktery cely tenhle kolotoc roztocil. & zamysli se.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DIVA: Myslím, že jsem zdůrazňoval, že jsem slova Žid použil v etnickém smyslu. Víra je naučená a lze ji odvrzhnout, etnická příslušnost je vrozená a odvrhnout ji nelze.
    DIVA
    DIVA --- ---
    THOMASMORTA: imo psych.chorý, myslí si že vnímá nervy kt neexistujou

    zajímavá analogie, cos tím chtěl říct? shodou okolností sem ze smíšené židovsko-křesťanské rodiny ale rozpolcenost nepociťuju. osobně žádnou víru nepraktikuju a esi k tomu časem dojdu tak počítám že na zákaldě vlastního uvážení, náboženství mých rodičů mi nevyhovuje
    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB: Takže trochu po lopatě:
    Je zajímavé, že mužské hnutí neusiluje o možnost zdobit se, když v reálu existuje hodně mužů, kteří se rádi zdobí (resp. by se rádi zdobili, kdyby to bylo společensky přijímáno, příp. se zdobí pouze v soukromí, !aby nikdo nevěděl"), případně projevují i nějaké prvky transvestitismu? Proč neusilují o změnu pohledu společnosti na to, že zdobení není vhodné nebo žádoucí, protože vyvolává dojem změkčilosti. A zároveň - to, že je zdobení spojováno spíš s ženami a u mužů se změkčilostí, je zřejmě i důvod toho, proč o to mužská hnutí neusilují - aby nebyla společensky považována za bandu buzerantů, případně že v tomhle ohledu možná mužské sebevědomí ještě nedospělo tak daleko, aby se tak před veřejností necítili oni sami...
    SROZUMITELNÉ?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: tak kdyz si vezmes, u jakych narodu a proc se tetovani a piercing provozuje...bud to melo kraslici vyznam, coz dneska bere nejvice lidi, nebo ritualni vyznam, tedy poukazovalo to na neco, co ten clovek dokazal/protrpel (at uz samotny proces propichovani ci tetovani nebo spise akt, ktery podstoupil proto, aby to tetovani mohl mit a nosit ). myslim, ze vetsina dnesnich modernich lidi uz to podstupuje pouze z toho zkraslujiciho duvodu. ted myslim pierc a tetovani tak, jak OBVYKLE u lidi vidas ;-)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ECLECTICA: Patří nepatří zapamatuj si to a nahoď to jako další téma. Mě totiž přijde, že důvody k takové sebemodifikaci jsou dosti genderově rozdílné...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: já mám ohledně piercing, scarrignu a tetování takovou možná ujetou teorii, a to, že nahrazují nebezpečné iniciační rituály, které u nás jaksi chybí. Ale to už sem nepatří. :-)

    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    "Nebo otázka šperků. Spona do kravaty, manžetové knoflíčky, hodinky. Jiné možnosti demonstrovat své bohatství pomocí šperků nemáme."
    prsteny? sposta muzu je nosi, obzvlaste ty, co je prirazuji do urciteho klubu ci bratrstva. náramky? řetízky a privěšky? dnes jsou bezne i náušnice, zejmena ty s kamenem ( vynechavam "piercingovou kulturu", i kdyz ta do toho spada take, jen tim clovek nedava najevo svoje bohatstvi ).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: mne to jasne neni, & tak se na to ptam. zatim jsem nedockal odpovedi ani na jednu z mych otazek.

    jenom ujisteni, ze bych se divil. proc bych se mel divit & jak to souvisi s tim, na co jsem se ptal mi jasne neni.

    & na zaver :
    moje otazka : nebo presneji, proc je tak zajimave, ze o to muzske hnuti neusiluje?

    tvoje odpoved : "je v zájmu mnohých mužů, aby se pravidla pro pro zdovbení a odívání rozvolnila, protože procento mužů, které oslovují alespoň některé aspekty transvestitismu, je překvapivě vysoké".

    uz to vidis?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    TMA: kristapana, to jste uz vsichni ozrali? :-)


    ja z zadnych predpokladu nevychazim. ja se ptam, proc ten jev (autorka je JAGA, ne ja) je zajimavy.


    vzdyt snad ty vety, co pisu tak komplikovane nejsou.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ano, měla jsem napsat "je v zájmu mnohých mužů, aby se pravidla pro pro zdovbení a odívání rozvolnila, protože procento mužů, které oslovují alespoň některé aspekty transvestitismu, je překvapivě vysoké".
    Ano, nevyjádřila jsem se nejpřesněji, ale předpokládala jsem, že většině čteářů bude jasné, na co volně navazuju.
    Opravdu nechápu, o co ti jde.
    TMA
    TMA --- ---
    LUBOB: S tím tučným bych si dovolil nesouhlasit.

    LUBOB: Faktem je, že některá část usiluje. Vycházíš z chybných předpokladů.

    Třeba volnost v oblékání, kterou ženy mají. Nejedná se přitom o klasický transvestitismus. Pánská sukně vypadá jinak než dámská sukně. Někteří obhájci mužských práv právě o takovou volnost usilují.

    Nebo otázka šperků. Spona do kravaty, manžetové knoflíčky, hodinky. Jiné možnosti demonstrovat své bohatství pomocí šperků nemáme.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ROMANAMI: ano. "umis" cist & nic takoveho tam "neni". pohledme:

    nebo presneji, proc je tak zajimave, ze o to muzske hnuti neusiluje?

    bravo!
    jeste mi ukaz, kde je ta odpoved na tuto moji otazku. kdyz uz umis cist :-)

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: mujtybooze.

    ja se zeptam, PROC je zajimave, ze muzske hnuti (podmet!) NEusiluje (prisudek) o moznost zdobit se.

    & ty mi odpovis, ze bych se divil, kolik takovych lidi (podmet) chodi (prisudek) mezi nami.
    k tomu dodas, ze muzu (ne muzske hnuti), ktere oslovuji prvky transvestitismu je mnoho, & to neni nic zavadneho.

    ne, neni to nic zavadneho & ano, je to informace, ale nevim (& ptal jsem se na to), jak se to vztahuje k tomu, co jsem napsal ja. viz prvni radek tohoto prispevku.

    mluvit o neprimerenosti mych prispevku ... no radeji nic.

    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    LUBOB: ale já umím číst ! to jen ty překrucuješ věci podlesvého a jak se ti to zrovna hodí do kšeftu
    Eclectica odpověděla na tvoji otázku a tam nic z toho co jsi mi poslal není ! [ LUBOB @ Queer studies ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam