• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    LURA
    LURA --- ---
    ANNIE: Přesně, jde ve většině případů jen o právní potvrzení již existujícího stavu, což pro děti může být maximálně přínosné. A to i z hlediska ptencionální šikany - každá jistota je pro sebevědomí dítěte důležitá.
    Co se týče tatínků, tak v zahraničí to tak řídký jev není, řekla bych, že u nás je to z části tím, že to není obvyklé a kdyby se objevilo pár tatínků, přidají se další (ono u nás není obvyklé ani aby tatínek vychovával dítě po rozvodu, že) a jednak to může být trochu "obranný mechanismus" - když vím, že něco nemůžu mít, říkám si, že to vlastně stejně nechci...
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    ANNIE: naprostý souhlas...já jsem byla jako teenager šikanovaná jenom proto, že jsem byla ve třídě nová, když si svině najdou důvod, tak jim stačí cokoliv...
    mě teda dost šokovala mamka, když se kvůli diskusi o adopcích děsně rozčílila a taky tvrdila, že normální páry na ně čekají a kdesi cosi a korunovala to, když řekla, že je homosexualita je stejně úchylka :(
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    A zas se nam ty adopce vraceji :)
    Ne, me opravdu nepripada jako argument, ze by byly deti sikanovane. Podlehat tomuhle argumentu je jen potvrzeni legitimity vetsiny. Dokud se adoptovane deti neobjevi, tak je spolecnost neprijme. Je to na ne pochopitelne zvyseny tlak, ale podle meho nazoru zhruba stejny jako na socialne slabsi dite, dite s nadvahou nebo brylemy. Pro koho je tahle situace slozitejsi jsou rodice, ktere musi v diteti vybudovat dostatecnou sebeduveru na to, aby situaci uneslo.
    Btw... dost me fascinuje, jak si kazdy hned predstavuje dva tatinky s adoptovanym miminem. Z vlastni zkusenosti znam jen jeden par gayu, ktery by dite chtel, jinak jde hlavne o zeny, ktere dite budou mit tak jako tak a jde jen o adopci druhou partnerkou, ale pokud se tak nestane, tak dite vychovavat budou (stejne se tak uz davno deje a neni to zas tak ridky jev)...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: a psychiatru taky ... ta sama APA co mela homosexualitu jako dusevni chorobu.
    No a deti sou svine. Ale visco, to neni argument rikat oni by ho sikanovali... me to tak pripada ze kazdej kdo to rika tim tu sikanu schvaluje. Jakoze... s detskyma svinema sem si uzila svy... a nejsem dite qecek, to bys musel polovinu deti zakazat aby mela styk s tou druhou.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    TEKKIT: jo jo to je znamej argument. Jen by jim taky moc neprosel, protoze jsou matky samozivitelky a dítě je schopne a taky to tak děla brát si vzory ženské a mužské od okoli, třeba práve babičkaxdědeček nebo stejda a teda.....A pak je otazka zda vubec gendrove chování ve společnosti je ten správny směr. A tohle všechno většina pediatru a psychologu zna a snad s tim uz ani neargumentuji ( doufam teda)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: já vím, jen říkám, že třeba v USA je tomu jinak.
    ta vyjádření psychologů a pediatrů a jejich argumentace by mě taky zajímaly.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LISTIKUS: link nemám ale kdysi jsem něco četl v tom smyslu že to dítě sledujejak se chovaj ženský, jak se chovaj chlapy a vlastně si bere od každýho něco...že i hádka mezi chlapem a ženskou mu pomáhá vidět problém z obou stran...já si to přesně nepamatuju, ale nějak v tomhle duchu to bylo
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: Ministr Kocáb byl překvapen nesouhlasným názorem psychologů a psychiatrů, kteří se kolokvia zúčastnili. Chce svolat ještě jedno odborné kolokvium složené pouze z psychologů a psychiatrů a bude se pravděpodobně orientovat podle jejich názoru.

    Jenže odborné diskuse a rozhodnutí o důležitých tématech by se neměly opírat o nepodložené domněnky jednotlivců neseznámených s odbornou literaturou, jež vyvrací široký vědecko-odborný mainstream vycházející z faktů a mnoha empirických důkazů.

    to je kousek co měla tady v odkaze LURA z Blistů.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: americká asociace psychologů je jednoznačně pro adopce.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    VYHULENY_UFO: jakou validitu by tato informace pro ně měla? to ne to nebude ten problem
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Přesně to bych rád, ovšem pokud se nenajde schopnější jako například ECLECTICA =o).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LISTIKUS: vis proc to odmitaji, protoze jim bude blby ptat se rodicu, kdo je pro dnesek mama a kdo tata.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Nemate někdo nějaký link, proč pediatři a psychologové adopci tak odmítají?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LISTIKUS: precti si to po sobe a pak se smaz.
    Podivej se do parlamentu a do senatu, jakej je obraz spolecnosti. Deti sou svine, protoze je tak vychovali rodice. A jejich rodice voli komunisty, socany a krestany. Ty chces po tyhle sebrance, aby se naucili bejt tolerantni ke qeckam a adopcim, kdyz je tahle spolecnost netolerantni v podstate i k rasovym mensinam. Vzdyt ani ten slavnej Kocab nejel na tejden bydlet do Janova nebo kam ho zvali, protoze tam nemel prej internet.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LISTIKUS: to máš pravdu no...jako zásadní argument je to slabý:)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    TEKKIT: VYHULENY_UFO: jen reaguju na to, že obhajova proc ne adpoce je že jsou děti svině, mi přijde špatná.
    Řídíme se podle dětí a nebo dětem předáváme své hodnoty? Protože pokud budeme argumentovat tím, že děti nejsou toleratní, tak nebude adopce....tak by bylo načase začít dost tvrdou separaci. Blondaky k blondaku, ty co nosí brýle, to co maji jen maminku.....protože je třeba aby se nam navzájem nešikanovali.
    Ano trochu složitější cesta a více nebezpečná, ale taky by při trošu štěstí mohla fungovat
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LISTIKUS: ty muzes bejt zodpovedny/zodpovedna, ale jeste ti zbejva 96% majoritni populace, u ktery by se dalo o zodpovednosti a vychove mozna i pochybovat.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LISTIKUS: já bohužel trávim mezi dětma dost času a vidim jak se chovaj, co jim rodiče dovolej,....

    líbí se mi tvoje sebevědomí a víra že lze ovlivnit všechny činy jichž se dopustí tvé děti...nezbývá než ti popřát hodně sil a hlavně štěstí.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    TEKKIT: VYHULENY_UFO: Ježis marja, čí jsou ty děti? naše, ne...kdo je vychovává? my, ne......co se takhle stat zodpovědným

    omlouvám se ale vymlava na to co dělaji naše děti me proste rozčiluje, když si je vychováváme
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ECLECTICA: ano, dve tety sou snesitelnejsi pro spolecnost nez 2 strejdove.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ECLECTICA: to se divim a to hodně....to bude spíš vyjímka. Děti uměj bejt dost zlý....
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VYHULENY_UFO: znám rodinu kde biologické matka dítěte je FtM, žije ve vztahu se ženou a vychovávají dítě, které je navíc míšenec -. a div se, okolí to bere bez potíží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam