• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: kdesi jsem četla cosi o vztazích mezi hladinou testosteronu, pohybem a sexuální preferencí, ale nedaří semi to dohledat. (vím, informace na houby, ale kdybyste nato náhodou někdenarazili, podělte se).



    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ach b-ze, uz zas ty povery o "diskriminovanych" zenach.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    "Neviditelnost leseb je to jisté míry dána tím, že ženy řeší spoustu bariér v kariéře a je pro ně obtížnější prosadit se na pracovním trhu. Říct ještě k tomu, že jsou lesby, možná mnohým připadá jako dvojnásobné ztížení situace," míní Aleš Rumpel, ředitel festivalu Mezipatra s filmy s gay a lesbickou tematikou.


    uch ich ouvej, to je mimon ...


    proc je tolik leseb mezi tenistkami? nebo je to jen klam & stejne procento [neviditelne] je i v ostatni populaci?

    ISOBEL
    ISOBEL --- ---
    LA_BETE: nemystifikuj :-) byla to mikina Bench a velké hodinky :-)
    LURA
    LURA --- ---
    ELWARA: Uzel je blb, který možná něco někdy vystudoval, ale tím to zřejmě končí. Protože kdyby s lidmi skutečně mluvil - a součástí toho je i naslouchání, ne jen to, že jim bude cpát to, co se naučil, tak by nutně musel přijít na to, že bisexualita existuje. A to jak z hlediska sexuální orientace, tak pohlavní identifikace.
    Jsem toho zářným příkladem a chtěla bych vidět, jak mě pan doktor přesvědčuje, že to, co prožívám, prostě není, nebo že je to "ze zvědavosti". Klidně bych si takovou zvědavost odpustila, protože by mi to přinášelo méně komplikací v životě.
    Protože ono třeba jen najít pratnera nebo partnerku (myslím pro život, ne do postele), co dokáže člověka pochopit, není až tak snadné...
    JELENA
    JELENA --- ---
    Naši sexuologové a podobná zviřátka zřejmě ještě nestihli zaregistrovat, že výsledky řady zahraničních výzkumů existenci bisexuality naznačují. Uzel v tom není osamocen, bohužel.
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    SADAKO: už to tak asi bude...já na to klikla ze zvědavosti a nestačím we divit...ale blbé je, že s podobnými názory jsem se setkala už víckrát
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    ELWARA: Uzel je debil, jeho kydy lepší ignorovat.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    je sice fakt, ze transsexualita a sexualni orientace spolu nesouvisi, ale ja jsem rad, ze jsou spolu v LGBT, protoze jnak by po tom ani nevzdech pes ..
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    přesně tak...o transsexualitě píše, jakoby to byla nějaká chřipka, doktor ti něco předepíš a jsi v pohodě, to rozhodně!
    A to už nemluvím o bisexualitě, ostatně když se někomu líbí obě pohlaví, je to prostě tak a jestli to je ze zvědavosti nebo proč, to už je jeho věc, ne? ale oc čekat od "odborníka", co se prezentuje na novinkách :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ELWARA: no me dostalo uz jen to o transsexualite :)

    Transsexualita je totiž, na rozdíl od homosexuality, medicínská diagnóza. Vyžaduje změnu pohlaví. Pokud ji sexuologové u někoho diagnostikují, hradí mu nemocenská pojišťovna nákladné operace na změnu pohlaví. Když se podaří, většinou už nikdo za lidská práva transsexuála bojovat nemusí. Spokojeně může žít v roli opačného pohlaví až do smrti.

    pry nemusi bojovat za prava a muze zit stastne az do smrti, hahahahaha ..

    a kdyz je vsechno ve svete kontinuum, vcetne pohlavi, tak nevim, proc by bisexualita mela byt vyjimkou :) i kdyz nepopiram, ze obcas lidi jedou po tom druhem pohlavi (co by z nuch delalo bisexualy) ze zvedavosti, protoze je to moda, protoze nechtej bejt gay nebo z mnoha dalsich duvodu :) coz ovsem neznamena, ze neexistuji lidi, kteri jsou, jak ja to obcas nazyvam, proste jen sexualni :))
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    určitě tu už někdy podobná debata proběhla, ale zajímaly by mě názory/zkušenosti zdejšího osazenstva. Ve mě tenhle "sexuolog" nikdy moc důvěry nevzbuzoval a teď ještě míň...
    http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/119933-bisexualita-jako-mytus.html
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Když potká kvír kvíra,
    Radost se jen sbírá.
    Když se potkají tři kvíři,
    to už vztahy často zvíří.

    Když se potkají dvě kvírky,
    zkontrolují svoje dírky.
    Když se sejde kvírů plno,
    tak občas, jakoby se kydlo seno.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: je to zopakovano (kurzivou) tady [ LUBOB @ Queer studies ]


    k tve dalsi otazce, kam se snazim diskusi smerovat rikam, ze nic takoveho nedelam.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zřejmě nejsem dostatečně intelektem vybavená, protože nechápu, k čemu se Lubob snaží směřovat, a proto se zeptám zcela po lopatě: Lubobe, kam se vlastně snažíš diskusi směřovat a co se snažíš sdělit?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    já tu diskuzi nechápu :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SAIL_OR: protoze jeste Jelena neodhalila trolli potencial Luboba
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    proč tohle neřešíte v poště?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: nepochopila. stejne jako to, ze co neni pro-queer nemusi zakonite byt anti-queer (ano, svet skutecne neni cernobily).
    ostatne, zadny z homosexualnich/pedofilnich knezi nebude popirat, ze to hrich je. je takovy homosexualni pedofil pro-queer svoji podstatou nebo anti-queer svym vnimanim tehoz jako hrichu?

    sve uz jsem rekl & ty jsi to - byt asi nechtene & pres zbytecne peripetie - vlastne potvrdila:
    nekteri lide queer akci vyuzivaji k prezentaci sveho nazoru s queer nesouvisejiciho. jestli jsou takovi lide queer nebo nequeer je naprosto irelevantni. vyznam transparentu nijak nezmeni to, kdo ho nese.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam