ja jsem vyhrabala par fotek jidel v Turecku:
1. obed v Efesu: v popredi v te kameninove mise byly zapekane masove kulicky (ze skopoveho) s rajcatovou omackou a navrch jeste se zapecenymi platky rajcak a syrem. ty zelene uzke papricky tam davaji skoro ke vsemu (ogrilovane) a jsou moc dobre, vetsinou totiz pali ,) - bylo to neskutecne dobry
druhe jidlo je pide, v Turecku k dostani prakticky vsude, rika se tomu taky turecka pizza, je to takova placka z testa (ale tlustsi nez klasicka pizza) ve tvaru jakoby lodky, a muze na ni byt prakticky cokliv od masa, vajicka, zeleniny apod. tohle byla vegetarianska tusim
vlevo dole typicky michany salat, co maj vsude - vetsinou okurka, rajce, zeli, cibule - spodava se s olivovym olejem a spoustou vymackaneho citronu - ten jsem si velmi oblibila pro jeho jednoduchost a delam si ho doted
nad salatem je nejaky druh cerstve upecene chlebove placky - z kynuteho testa
uprostred kelimek ayranu, naprosta nezbytnost, v lete vychlazeny paradne osvezi (je to v podstate jogurt naredeny vodou, a trochu osoleny)
jo a ta korenka vlevo - tak ta je na kazdem stole v kazde restauraci a je plna typickyho tureckyho chilli koreni - jsou to takove vlocky, a ma to neskutecne dobrou chut a turkove to sypou po lzickach predevsim do jejich polivek ,) (u nas lze koupit v Myslikove ulici v tom arabskym obchode - fakt doporucuju)