úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
recepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
na svých vejletech asi každý narazil na jídla v dané destinaci, která člověk třeba vidí/jí prvně... pojďte se podělit o recepty, fotografie...
rozbalit záhlaví
TSOH
---
---
11:29:22 8.1.2010
SOLUTAN
: diru to nema... tak se budu tesit na echo...
SOLUTAN
---
---
10:35:21 8.1.2010
1 odpověď
máma mojí holky točí na kruhu a docela ráda dělá neobvyklý věci, zeptám se jí na kolik by to vyšlo, myslim že rozhodně míň než ta ikea, která je navíc hliník. akorát mi neni jasný jestli to má nahoře díru nebo ne.
MEANDER
---
---
21:49:07 6.1.2010
TSOH
: Je to drahé, to je fakt. No, navnadil jsi mě, jednoho keramika , co dělá točenou keramiku, znám, tak se ho zeptám.
TSOH
---
---
17:22:35 6.1.2010
1 odpověď
MEANDER
: na to jsem se pred casem dival a po pravde receno ta cena je docela vysoka... nehlede na to ze bych se spis poohlednul po celokeramickém...
MEANDER
---
---
23:14:32 5.1.2010
1 odpověď
TSOH
: Tu nádobu prodává IKEA
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60087707
ZUZKAOU
---
---
14:49:08 5.1.2010
TSOH
: aby se pára vysrážela a tekla zpět, tak nesmí mít kudy uniknout - tj. přiléhavá poklice a nebo ta remoska, myslím že tvar by neměl být zas až tak důležitý. Ochutnávala jsem u kamaráda tažín z keramické formy (dělaný na plotně) a pak nám ho ještě jednou dělal na pánvi a žádný rozdíl jsem nepozorovala...
TSOH
---
---
14:44:43 5.1.2010
1 odpověď
ZUZKAOU
: to by ale musela ta poklice mít pyramidovej tvar ne? nebo jestli tomu dobře rozumim co do principu tak na te ploše tvaru kužele se vysráží víc páry a nemusí se tolik podlejvat...
ZUZKAOU
---
---
14:39:56 5.1.2010
1 odpověď
TSOH
: tažín - jako to jídlo jde připravit v pánvi s poklicí, normálně na plotně a nebo v remosce. Sice to pak nemá kouřovou chuť, ale i tak je to skvělé, protože ono pomalé, dlouhé dušení na nízké teplotě funguje tak jako tak.
TSOH
---
---
14:25:26 5.1.2010
2 odpovědi
určitě bych zmínil tagine (foto viz. záhlaví). Jídlo se peče a dusí zároveň většinou na žhavých uhlíkách. V Maroku skoro na každém rohu... tagine je čistě keramická záležitost s glazurou...
Co do jídla tak vetšinou zelenina, brambory a kousky masa... (nemá někdo typ kdo by tagine mohl na kruhu vyrobit?)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam