• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHrecepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
    TSOH
    TSOH --- ---
    SOLUTAN: diru to nema... tak se budu tesit na echo...
    SOLUTAN
    SOLUTAN --- ---
    tak ted sem s ní telefonoval a už někdy někomu dělala novou poklici. jinak ale ten spodní pekáč se musí prej dělat z jinýho matroše než je klasická keramika, protože to jde na přímej oheň. kazdopadne až se vrátí z hor tak se na to pristi tyden podivá a dam vedet
    SOLUTAN
    SOLUTAN --- ---
    máma mojí holky točí na kruhu a docela ráda dělá neobvyklý věci, zeptám se jí na kolik by to vyšlo, myslim že rozhodně míň než ta ikea, která je navíc hliník. akorát mi neni jasný jestli to má nahoře díru nebo ne.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TSOH: Je to drahé, to je fakt. No, navnadil jsi mě, jednoho keramika , co dělá točenou keramiku, znám, tak se ho zeptám.
    TSOH
    TSOH --- ---
    MEANDER: na to jsem se pred casem dival a po pravde receno ta cena je docela vysoka... nehlede na to ze bych se spis poohlednul po celokeramickém...
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TSOH: aby se pára vysrážela a tekla zpět, tak nesmí mít kudy uniknout - tj. přiléhavá poklice a nebo ta remoska, myslím že tvar by neměl být zas až tak důležitý. Ochutnávala jsem u kamaráda tažín z keramické formy (dělaný na plotně) a pak nám ho ještě jednou dělal na pánvi a žádný rozdíl jsem nepozorovala...
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZUZKAOU: to by ale musela ta poklice mít pyramidovej tvar ne? nebo jestli tomu dobře rozumim co do principu tak na te ploše tvaru kužele se vysráží víc páry a nemusí se tolik podlejvat...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TSOH: tažín - jako to jídlo jde připravit v pánvi s poklicí, normálně na plotně a nebo v remosce. Sice to pak nemá kouřovou chuť, ale i tak je to skvělé, protože ono pomalé, dlouhé dušení na nízké teplotě funguje tak jako tak.
    TSOH
    TSOH --- ---
    určitě bych zmínil tagine (foto viz. záhlaví). Jídlo se peče a dusí zároveň většinou na žhavých uhlíkách. V Maroku skoro na každém rohu... tagine je čistě keramická záležitost s glazurou...
    Co do jídla tak vetšinou zelenina, brambory a kousky masa... (nemá někdo typ kdo by tagine mohl na kruhu vyrobit?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam