SHMAIDA: jo, tak tak.. líp bych to neřekla...
a nekdo ztrácí energii kvůli nečemu jinýmu a nějakou mentálni zkratkou za to viní nekoho, neco...
například ten Václavák: neberou mi energii ty lidi, ti jsou kolikrát takoví na rozdíl ode me nabití a sršící, akční... ale me vadí se prodírat davem, me vadí bejt takhle natesno mezi lidma a to, že mě to vadí, to me oslabuje, vyčerpává...ne ti lidi sami... a tak dale a tak podobně... Nekdy by stálo za to opravdu poctivě a šířeji se podívat na skutečné příčiny, proč jsme z něčho unavení a vysosaní...
Kdysi jedna moje kamoska prohlásila o jedné ženě, se kterou jsme se v rámci čajovnické společnosti občas potkávaly, že "jí bere energii". Tehdy jsem jestě tenhle duchovníckej slang neznala a přišlo mi to hrozně legrační.
Říkám jí: hele, proc nemluvíš, jak ti zobák narostl, proč normálně neřekneš, že tě štve?
A ona se rozesmála a říká: jo, štve mě, že se tak asertivne prezentuje a nedá mi žádnej prostor (ona je totiž taky taková a potřebuje se výrazně prezentovat:-))
čili ta žena nejenomže nevěděla, že by někomu brala energii, ale ani ji nikomu nebrala....spíš ji sršela ven.
takže pozor na to.