KERB: Ale jo, já souhlasím, že dnešní Macbooky lze používat i 5 let. Kolega má také "pre-unibody" MBP 15" a je relativně spokojen. Dal za něj nějakých 70K a už v něm má místo 2GB ram 6GB (což je max a přemýšlel o 8, které tam neběhaly). Místo původního disku tam má dva - SSD 256 a 500GB místo mechaniky. Za tu dobu mu jednou odešla deska, kterou jsem úspěšně opravil (což je teď vedlejší). Bez těch upgradů by se mu teď Lion plížil docela pomalu - při jeho stylu práce (zpracovávání velkého objemu fotek v RAWu) by asi hodně nadával. Na kancelář by to bylo ale víc než použitelné. Že tedy někomu něco vydrží rok, jinému 5, nebo i víc je otázka potřeb. U mne je to bohužel podřízené také tomu focení. Můj první plasťák byl s 1GB ram (s Tigerem) a byl jsem naprosto spokojen. Teď mi nestačí ani 4GB a dělí mne od toho také 5 let. Stejně jako je Schizma spokojen s iPadem 1. generace, u kterého jsem já málem sprostě nadával :)
MATESISKO: je mi to jasné - také mám v plánu počkat :) Teď na to nejsou peníze. Nebo holt budu muset zkrátit periodu :D