• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: vzhledem k tomu, že synek dostane na hraní můj předešlý iPad 3. gen, tak mi ta jednička de facto přebývá a možná bych ji dotyčné i půjčil na ty dva měsíce ;-], přestože mě její povýšený tón poněkud irituje. Takže když si přijede do Lausanne nebo do Ženevy, tak prosím.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: No vidíš tak nehromaď a udělej dobrý skutek :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    TIGU: tak u iPadu JB nebude problém, ty se neblokovaly (nebo jo?) a podle všeho to vypadá, že je to úplně jedno, na vyzkoušení to přece stačí a pak to půjde do šuplíku (a to jsem si myslel, že jsem jedinej blázen, kterému se doma hromadí iPady) ;-]
    TIGU
    TIGU --- ---
    ANDR3_I: Psala jsi, že je vhodná základní verze na osahání a seznámení. Pokud to bereš jako seznámení s tabletem obecně, tak jo, tomu není co vytknout. Pokud i s OS, tak to prostě beru tak, že si na to zvykne. A zvykne si na 2 verze starý OS.

Jinak na mp.cz pozor. Vždy kontrolovat, co se kupuje. Často prodávají iPhony ze zahraniční distribuce s JB a neuvádí to.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Hele ja vsechny vase argumenty chapu, ale dva tisice pres limit jsou u nas dva tisice pres limit a pres to vlak proste nejede. Mama neumi ani s pocitacem, to ze ji to chytne je tak 50/50 bohuzel, vim kde skoncili posledni dva telefony apod. Mit nejaky penize navic tak to neresim, ale bohuzel mam momentalne jiny starosti a chapu ze sestra vic penez za neco co mozna skonci na dne supliku davat nechce. A nevidim zavaznej problem v tom ze jestli se s tim ma naucit zaklady tak to probehne na nizsim iOs coz mi snad muze potvrdit kazdej kdo s jablkem zacinal ne? ;)

TIGU: prosimte kde jsem argumentovala tim ze si zvykne??

Mam z toho az na par jedincu akorat dojem ze je dneska na nyxu patek, takze bych tim tu debatu radsi ukoncila. Zucastnenym dekuju, z jablickare mi nikdo sice neodpovedel ale link na mp.cz vypada slibne! Diky :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ANDR3_I: iPad 2 Wifi, 3G 16 GB za 6 790 Kč - Ano, je to 1 700 Kč přes limit http://www.mp.cz/produkt-5200021-apple-ipad-2-wi-fi-3g-16gb-pouzity/ Nicméně to není od 8 000Kč. Rozhodně nepřemlouvám, jen myslím, že je vhodné být v obraze ohledně ceny. A to je bazar. Výkup je mnohem níž = lze to odkoupit od lidí okolo 5 000 Kč. S nějakými drobnými oděrkami i levněji. Kolega prodával iPad 2 s 3G a 64GB před více jak rokem s mírně odlučenými rohy, plně funkční za 6 000Kč. Takže lze najít za ty peníze i slušnou 2ku. A pak už je rozhodování trošku jinde. Nehledě na to, že iOS 5 a iOS 7 jsou dosti odlišné a argumentovat tím, že si zvykne je mírně zkreslená představa. Vím, jak to bylo doma po pouhém upgradu z iOS 6 na 7.
    WERT
    WERT --- ---
    ANDR3_I: Zas kdyby jste ji koupili novej tak si ho vezmes ty nebo prodas lip nez starej. Nicmene ji to chytne tak jako tak...

Matce jsem ted dal ipad4 a vyhodila vsechny pocitace co mela :)))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CROSS: a cetl jsi ze ta jednicka ma byt na par mesicu jen prechodna stanice?? :D za ty dva mesice bude rada ze si to osaha takze si myslim ze ano, neni nutne ji kupovat neco drazsiho nez zakladni verzi na osahani a seznami kdyz ji bud za dva mesice koupime UPLNE NOVEJ a nebo kdyz se s nim nezzije skonci v supliku (pripadne u nas na chalupe) a prodavat se nebude. A ano, na dvojku s 3G zacina cena cca od 8tisic a to je porad tri tisice pres rozpocet ;)
    Navic jsem dlouholetym uzivatelem iPadu a vim presne co chci, jednicku jsem sice nikdy nemela ale nedavno mi prisla do roky a prekvapilo me jak moc je to v pohode. Chapu ze treba moji nevlastni nekolikalety segre jednicka kvuli hram nestacila ani nahodou, ale pro to co ja momentalne potrebuji tak bude stacit bohate. Howg
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    DAVVID: nikdo tu nikomu nic nenutí, jen si vyměňujeme názory na to, jestli je to vhodná volba. Nechápu, proč i taková banalita, jako koupě tabletu z druhý ruky, přechází v debatě na nyxu do osobní roviny.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Tyvole :) ten iPad shani uz nekolik tydnu a pokazdy se najde nejakej hrdina co ji musi nutit neco jinyho :D...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: k tomu věku -- předpokládám, že "věk vlastních rodičů" každý zná.

ANDR3_I: gratuluju, že znáš svou matku a její zvyklosti při používání zařízení, který "doteďka vůbec neznala", tak dobře. Možná je to opravdu tak. Já ze svojí zkušenosti říkám, že jsem nechtěl vlastní matku nějak omezovat a pořídil jsem jí iPad 2 (před dvěma lety). Někdy jsem sám překvapen, jak ho používá, ostatně se ukázalo být dobrou volbou vzít 3G verzi, i když do něj SIMku vrazila až nedávno. Na Skype a focení koček doma se jí kamera hodí. Ale je to jen jedna osobní zkušenost, různí lidé mají zkušenosti různé.

Proto mě ale trošku zaráží, jak tu s lehkou arogancí srážíš "řeči ala dostačující a nedostačující" a zpochybňuješ, že tu lidé, reagující na tvůj dotaz, pořádně nečtou. Tady jsi na internetu a lidé mají různé názory, mnohdy odlišné od tvých. Když se ptáš, počítej s tím, že lidé budou reagovat. Hardwarové parametry iPadu první generace jsou objektivní fakt, to zařízení má málo paměti a Apple už ho nepodporuje vydávání nových updatů operačního systému. Cokoli na něm bude uživatel dělat, bude pomalé a časem frustrující. Že ti to tak vyhovuje -- OK, ale není nic špatného nebo nepochopitelného, když na to někdo upozorní.

Jinak dvojka, zvlášť jetá, nestojí "10 litrů" a kromě toho, když se neujme a maminku nenadchne, tak ji (dvojku) snáze prodáš dál než jedničku; jednička je skutečně konečná a cokoli za ni zaplatíš se nevrátí.

Nezbývá než dodat -- když nechceš slyšet odpovědi, tak se neptej.

ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KAZATELL: asi tak.

Myslim ze svoji brzo sedesatiletou maminku znam mnohem vic na to co ji staci a co ne a vim ze se na ni musi postupne. Fotak nevyuzije, jde nam hlavne o internet (ne, vic stranek si opravdu neumi otevrit ani na pocitaci!!!!) a fotky, sem tam nejake video ci dokument, z aplikaci chce jen mluvici kocku a tim to hasne. Jinak jednicku ma pritel a zrovna dneska jsem na tom asi hodinu hrala jednu hru kterou ja nemam, a prijde mi naprosto dostacujici, jasne ze jsem zmlsana svym ale proboha pro mamu to bude i tak uplne jinej svet kterej dotedka vubec neznala! A hlavne nechapu ty reci ala dostacujici - nedostacujici - to jste vazne nikdo z vas necetl ze je to jen prvotni prechodna investice a v pripade jejiho zajmu ji pak koupime aktualni? Prijde mi teda logictejsi v opacnym pripade tedka vyhodit jen 5tisic za jednicku a ne 10litru za dvojku
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Nevim, jestli je to případ Mini, ale svoji roli v tom hraje právě velikost paměti (RAM) a asi i její správa. Frustrujíci je to dost, to nepochybně. (Mně to na Mini zatim ještě nerozčílilo, asi se mi to moc neděje.) Na druhé a zejména první generaci to byl dost opruz, trojka s OS6 mi přišla pocitově docela v pohodě. Na ní a teď na Mini mám spíš problémy s kapacitou browseru přímo v aplikaci, třeba otevřít The Big Picture rovnou v RSS readeru (Reeder) znamená většinou crash, podobně to (jiné weby) vázne i v Twitter klientovi (Tweetbot). Safari to pak dá v pohodě.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: s tim neustálým znovu-načítáním obsahu jsi mi ted trochu nahrál,
    Proč se mi na iPadu mini neustále znovu-načítá obsah? I kdyz prohlížeč nezavru a jen se treba na minutu (kolikrát ani to ne!) přepnu do hned vedlejšího tabu? Je to dost frustrující a dost me to sere!
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: Ano, pro někoho, kdo má ve zvyku mít v prohlížeči otevřenou jen jednu stránku a nepřepíná ani mezi taby, natož mezi aplikacemi, je „na internet jednička rychlá dost“. Pro všechny ostatní bude neustálé znovunačítání obsahu trošku frustrující. Nejde jen o rychlost, taky o paměť, a tak dále.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    KAZATELL: si ho kup rodicum :) ja jim koupil dvojku a jelikoz nezijeme ve stejnym state tak proste kamera hraje roli a i kdyby jsme zili za rohem tak je to pro starsi generaci uzasna vec se takhle videt - vyzkouseno i na babicce, jednicku samo mam ale je to uz jen zalozni na doma pro pritulkyni
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: Jde o to o jaky věk se jedná a jak moc jsou a nejsou pokročilí uživatelé, ale na internet a prohlížení fotek je jednička rychlá dost a hry na tom rodiče asi hrát nebudou
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: Nevim, kolik znáš uživatelů tabletů ve věku vlastních rodičů, z mé zkušenosti to je argument na místě. Jinak ještě k té jedničce, zvažoval jsem, že bych ho třeba dal synovci, ale byl by to danajský dar. Na dnešní aplikace už výkonově nestačí a uživatele začátečníka spíš odradí. (Ovšem v roce 2010 jsem ten iPad miloval. :-)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HIDARI_LUPO: Nevim jestli argumentovat zrovna kamerou je dobrý...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam